ARTIEST: VanKatoen

print
mail to friend
Uit: Utrecht - Nederland    Genre(s): Metal - nu metal

VanKatoen werd rond eindjaren '80 opgericht in Utrecht.
Het was toen vooral een band die vele bruiloften en familiefeestjes wist te bespelen met pakkende ska.

Met de ingang van het nieuwe millenium wilde VanKatoen zich onderscheiden van de rest. Ze wilden alles, maar dan ook alles zelf doen. Deze nieuwe weg werd dan ook benadrukt door hun album 'Doe het dan Zelf!' in een geheel nieuw Nederlandstalig metal genre.

De band wordt naast frontman Bazz gevormd door Arnoud Bongaards (drummer), Niels Goossens (bassist) die Aart de Jong vervangt en gitarist Marijn, die voormalig gitarist Lourens van Haaften vervangt.

De kick van het optreden, daaraan beleven de bandleden de grootste lol. Met een enorm enthousiasme spelen ze elke set alsof het hun laatste kan zijn. Improvisatietalent is ook volop aanwezig, waardoor geen twee optredens hetzelfde zijn. Het enige wat nooit verandert, is de inzet: die komt volgens de band namelijk altijd vanuit de tenen.

Muzikale inspiratiebronnen zijn er voldoende voor VanKatoen. Enkele voorbeelden zijn bands als System Of A Down, KoRn, Rage Against The Machine en Linkin Park. Groepen die zeker te herkennen zijn in de muziek, maar niet exact worden gekopieerd.

Want meelopers zijn er al voldoende op deze wereld, menen de bandleden. Hoe de muziek van VanKatoen dan wel te benoemen? Een eigenzinnige mix van aanstekelijke punk en nu metal, is een omschrijving die aardig in de buurt komt. Maar toch dekt ook deze definitie niet de hele lading.

VanKatoen maakt regelmatig muzikale uitstapjes: af en toe eens een melige meezinger, soms een ingetogen ballad.
Belangrijk kenmerk: de teksten, met het hart op de tong en recht voor zijn raap, zijn in het Nederlands! De onderwerpen zijn zo divers als maar zijn kan, met onrecht als verbindende factor.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (169) oude optredensreadmore

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van VanKatoen. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (169) oude optredensreadmore

FOTO'S VAN VanKatoen

Foto VanKatoen te Appelpop 2005 Foto VanKatoen te Festival deBeschaving 2007 Foto VanKatoen te VanKatoen Mag Los 2007 Foto VanKatoen te Pinkpop 2006 Foto VanKatoen te Sunday Afternoon Rockfestival 2006 Foto VanKatoen te Festival deBeschaving 2007
 
Bekijk alle 18 foto's van VanKatoenreadmore

VanKatoen NIEUWS

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Avatar Lethal
Lethal
Avatar Lima_Kilo
Lima_Kilo
Avatar magiq
magiq
no user avatar
Pietwvl

In het wil graag live zien lijstje van

Avatar reinierbee
reinierbee
Avatar ruzel
ruzel
no user avatar
poisondoll
no user avatar
NapYum

Live gezien door:

Avatar Mr_Escapade
Mr_Escapade
Avatar qmariek
qmariek
Avatar Hedgehog
Hedgehog
no user avatar
Necromancer