VERSLAG: VanKatoen - 4/4 - P3

VERSLAG: Kees de Jong  

VanKatoen - 4/4 - P3

Het optreden van vanavond heeft de lokale bladen gehaald en op de meest rare locaties zijn flyers gevonden. Het is dus niet gek dat bij aanvang de kleine zaal van de P3 al redelijk vol staat. Ook dit keer heeft Bas met z'n mannen er voor gezorgd dat nieuwe namen de kans krijgen zich te laten horen.

Een half jaar geleden won de eerste band van vanavond nog de publieksprijs van de Rabo Real Live Contest, vandaag staan ze in het voorprogramma. Klokslag negen uur betreden de mannen van Downfall het podium. Een enkeling trekt een verbaasd gezicht, want de flyer van het optreden heeft de band als tweede naam afgebeeld. De mannen gooien de beuk er goed in en beginnen met 'It's So Easy'. Wie Downfall vaker heeft gezien hoort een bekende set met de bandfavoriet 'Crawling in the Dark', een Hoobastank cover. Toch wordt het publiek getrakteerd op twee nieuwe nummers: 'Never Again' en een nog naamloze, die ook op de toekomstige demo komt te staan. Na een half uurtje houdt Downfall het voor gezien.

Een handje vol bezoekers is de P3 al uitgelopen als de tweede act van vanavond het podium betreedt. Dit gezelschap speelt al ruim zes jaar samen en is afkomstig uit Castricum. Met hun psychedelische rock maakt Wave Zero muziek die zich vanavond bij vlagen ontleent voor een meedeinend publiek. Tussen de monotone nummers springt 'Secure the Shadow' duidelijk naar voren, ondersteund door bijpassende visuals die vanaf deze act boven het podium worden getoond. Na een half uurtje spelen verlaten de heren het podium, zodat deze klaargemaakt kan worden voor de hoofdact van vanavond.

De hoofdact van vanavond betreedt het podium onder luid gejuich van de aanwezige harde kern. VanKatoen brengt vanavond veruit het hardste geluid. Zanger Bas zorgt voor een enthousiast publiek; zo is het voor hem geen probleem om de pit in te gaan en het publiek mee te laten schreeuwen. Bij 'Doe je ding' en 'Kikke' gaat de band goed los, wat door het publiek drie keer zo hard wordt overgenomen. Na een ruim uur houden de heren het voor gezien en kunnen de shirtjes van sommige mensen op het droogrek gehangen worden.

Het is vanKatoen vanavond goed gelukt om een passend voorprogramma te regelen. De alternatieve- en psychedelische rock van Downfall en Wave Zero zorgen voor een gevarieerde aanloop naar de hoofdact. Na al die jaren doet vanKatoen nog steeds waar ze zin in hebben; jong talent de kans geven en op het podium lekker beuken!

Verslag gemaakt op: 04 april 2008
 

HEAVEN SHALL BURN - 3/4 - W2Een avond bruut geweld in de W2 met Heaven Shall Burn, Misery Speaks en...

THE OPPOSITES - 5/4 - P3 The Opposites touren door het land na het uitkomen van hun nieuwste plaat....