RECENSIE: VanKatoen - Door Rood

VanKatoen - DoorRood
recensie cijfer 2006-06-21 Als er één band is die geen sterallures heeft dan is dat wel VanKatoen! Neem nou hun laatste cd Door Rood, deze kun je gewoon gratis downloaden vanaf hun website! Dit onder het motto “muziek moet gratis zijn”. Wanneer je dit doet kon je ook nog eens kaartjes voor Pinkpop winnen. Want VanKatoen stond dit jaar voor het eerst op Pinkpop. Dit te danken aan hun fans die massaal hadden gestemd bij de GoudenTip.

Mocht je reeds in het bezit zijn van een kaartje dan mocht je tijdens het optreden naast de heren op het podium staan. Wanneer je op het podium staat als fan ben je waarschijnlijk de enige... VanKatoen vindt het namelijk erg leuk om tijdens de optredens door het publiek heen te lopen en deze stukken mee te laten zingen en blèren.

Op de cd zelf zijn veel invloeden terug te horen van hun uitgebreide (en überhaupt eerste tour) in Indonesië. Zo hoor je panfluiten, trommels en zingende bevolkingsgroepen. Zulke dingen kunnen allemaal bij VanKatoen!

Maar ook is het gebruikelijke recept van VanKatoen aanwezig. Nederlandse teksten over situaties en omstandigheden die veel jongeren bezighouden. Ook zijn de extreme tempoafwisselingen weer volop aanwezig. Zo is Bazz aan het schreeuwen en zo hoor je hem weer fluisteren of zingen. VanKatoen die kan het allemaal en het staat ze ook allemaal.

De fans van VanKatoen moeten het schijfje maar weer snel uit het hoofd gaan leren. Zodat ze alles mooi mee kunnen zingen wanneer opeens zanger Bazz de microfoon voor je neus houdt.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:VanKatoen Label:Eigen Beheer
The Futureheads - News and Tributes

The Futureheads - News and TributesAfgelopen jaren is Nederland overspoeld met bandjes uit de andere kant van de...

Firewind - Allegiance

Firewind - Allegiance Allegiance is de nieuwe plaat van de band Firewind, of moet ik zeggen van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT