RECENSIE: Yeah Yeah Yeah's - Is Is

Yeah Yeah Yeah's - Is Is
recensie cijfer 2007-09-19 Het lijkt wel eeuwen geleden dat Show Your Bones (klik hier voor de recensie) stukgedraaid werd in 2006. De Yeah Yeah Yeahs hadden het idee om weer eens een EP'tje uit te brengen om de 'bad listening habits' te blijven voeden. Het illustere trio heeft met deze plaat echter niet zo maar een lauwe snack afgeleverd. Is Is heeft namelijk meer te bieden dan een snel tussendoortje. De EP herbergt naast vijf nummers ook een film, die geschoten is tijdens een concert voor honderd fans. Een bijzonder plaatje aangezien het optreden in Brooklyn geheel in night vision is opgenomen.

Anno 2004 betekende een turbulente periode voor de arty New Yorkers. Een tijd waarin Karen O. en de andere Yeahs erop los tourden en nauwelijks bekomen waren van hun eerste album Fever To Tell. Wellicht roept de vijf songs sterke EP enige herkenning op, want in deze periode zijn nummers als 'Down Boy' geschreven.

Bijzonder is dat de Yeah Yeah Yeahs met Is Is de ontwikkeling tussen Fever To Tell en opvolger Show Your Bones laten zien. De vijf songs bevatten nog steeds de herkenbare rauwheid van Fever To Tell, maar laten wel al de diversiteit van Show Your Bones zien. Een nummer als 'Down Boy' laat precies die gelaagheid zien, waarmee de Yeahs misschien wel het grote publiek hebben bereikt.

Daarnaast blijven Karen O., Nick Zinner en Brain Chase trouw aan zichzelf. Niet alleen Show Your Bones heeft dat inmiddels bewezen, maar Is Is geeft je precies wat je verwacht van de explosieve rock 'n roll van de Yeahs. Een erotisch geladen melancholie waar de mantra-achtige lyrics van Karen O. je achttien minuten lang blijven vasthouden. Tenzij je op 'repeat' drukt natuurlijk.
Recensent:Roxana König Artiest:Yeah Yeah Yeah's Label:Polydor
Common - Finding Forever

Common - Finding Forever Common is al zo’n 15 jaar een vreemde eend in de hiphopvijver. Een rapper...

Joe Bonamassa – Sloe Gin

Joe Bonamassa - Sloe Gin De Amerikaanse bluesrock zanger/gitarist Joe Bonamassa heeft met het album...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT