RECENSIE: The Stilettos - Making History By Repeating It

stilettos-makinghistorybyrepeatingit
2004-12-18 Vaste bezoekers van het Nederlandse clubcircuit kunnen het beamen. Live staat de show van The Stilettos als een huis. Met hun minimale line-up weten Ned Harris (zang), Drs. Hook (gitaar) en Rockstar Barry (drums) een rockshow neer te zetten waar de meeste bands een puntje aan kunnen zuigen. De vraag is natuurlijk of the Stilettos op plaat ook zo hard rocken.

'Making History By Repeating It' is het nieuwste album van de garagerockers. Met 12 nummers binnen een half uur weten ze in elk geval het tempo net zo hoog te houden als bij hun shows. Het album knalt er meteen in met het heftige nummer 'No Time To Waste' en kent hierna ook geen rustpunt tot de uitsmijter 'Grandmother Is A Total Stranger (Since She Caught Her Nose In The Record Changer)'.
Ondanks de minimale line-up klinkt het album lekker vol. De gitaar heeft het karakteristieke rammelende garagerock-geluid, maar door de strakke drums rammelen de nummers geen moment. De zang van Ned Harris komt ook goed uit de verf, ruig en energiek, maar toch met lekker meezingbare refreintjes.

Langer dan een half uur moet het ook niet duren. De strakke garagerock uitbarstingen zijn heftiger en hyperactiever dan een achtbaan in Six-Flags. Ik ben benieuwd hoe de studio er uit zag nadat the Stilettos dit album hebben opgenomen.
Totdat je ze weer live kunt zien is 'Making History By Repeating It' zeker een prima lapmiddel.
Recensent:Peter Eijk Artiest:The Stilettos Label:Stardumb Records
oudzeer-opheteerstegezicht

Oud Zeer - Op het eerste gezichtDe vingertoppen van menig recensent, die een Nederpop album in handen krijgt,...

grolschbusters-rnrasshole

The Grolschbusters - Rock 'n' Roll, Asshole! Ik moet eerlijk bekennen dat toen ik de bandnaam van the Grolschbusters ik...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT