RECENSIE: Charlie Fink - Cover My Tracks

Fink
recensie cijfer 2017-06-15 Na het grote succes dat Noah And the Whale boekte met hun vier albums, kwam zanger en tekstschrijver Charlie Fink een blokkade tegen. Hij had alle nummers voor de band geschreven, maar toen deze in 2013 ophield met bestaan, lukte het hem niet meer om plezier te hebben. Hoewel Charlie Fink enkele maanden nadat Noah And The Whale uit elkaar ging al een nieuw nummer online zette, ontstond er daarna een radiostilte in zijn solocarrière. Hij laste een pauze in en gebruikte deze jaren om zijn liefde voor het vak opnieuw te ontdekken. Hij schreef mee aan de teksten van andere artiesten, produceerde andermans albums en schreef muziek voor een film en een theaterstuk. Vooral dit laatste beviel hem goed en inspireerde hem. Samen met toneelschrijver David Greig en regisseur Max Webster maakte hij het stuk Cover My Tracks, een verhaal over een muzikant die spoorloos verdwenen is, maar waarvan zijn boek met liedjes nog bestaat. De muziek die Fink hiervoor schreef is samengebundeld tot een gelijknamig album. Hiermee is Cover My Tracks het eerste solowerk dat Charlie Fink uitbrengt.

Hoewel het album niet het doel heeft om een standaard popalbum te zijn dat rondom enkele hits draait, is er wel een eerste single uitgebracht: ‘Firecracker’. De nieuwe muziek zal voor een zucht van verlichting zorgen bij de fans van Noah And The Whale. De stijl van Charlie Fink is vergelijkbaar met die van het album The First Days Of Spring. Zoals op bijna alle nummers op Cover My Tracks begint Fink klein met een akoestische gitaar en wordt dit later uitgebreid met violen en een band. De tweede single is ‘I Was Born To Be A Cowboy’. Dit is meer uptempo en een stuk vrolijker dan de rest van de plaat, zonder ver weg te gaan van de Noah And The Whale-sfeer. Charlie Fink behoudt de kalmte op de rest van het album en krijgt daarbij hulp van de klassiek gitariste Laura Snowden en achtergrondzang van The Staves.

Charlie Fink heeft de tijd genomen om een album te maken waar hij weer plezier in had en dat is te horen. Er zit veel rust en ruimte in Cover My Tracks. Hoewel het theaterstuk bij het album hoort, is het album sterk genoeg zat om een alleenstaand succes te worden. Ondanks dat de plaat rustiger is dan de latere albums van Noah And The Whale, zal ook het solowerk van Fink zeker in de smaak vallen bij fans, vooral nu ze al enige jaren zonder moeten doen.
Recensent:Jetske Erisman Artiest:Charlie Fink Label:Kobalt
Cover At the Drive-In - In-tèr A-li-a

At the Drive-In - In-tèr A-li-a “After all this time, At The Drive In still means brotherhood, that gang...

Cover Biters - The Future Ain`t What it Used To Be

Biters - The Future Ain`t What it Used To Be Biters uit Atlanta, Georgia debuteerden in 2015 met Electric Blood en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT