RECENSIE: Steve Hill - Solo Recordings Volume 3

Steve Hill
recensie cijfer 2017-04-04 Aan limieten doet hij niet. Steve Hill is een artiest die het begrip eenmansband naar een hoger level tilt. De bassdrum, snaredrum en hi-hats met je voeten bespelen, een drumstick aan je gitaar waarmee je elke percussie kan raken die in slagbereik ligt om dan ook nog eens met die gitaar meesterlijk te spelen. Klinkt onmogelijk? Niet als je Steve Hill heet.

Hill is inmiddels aangekomen bij nummer drie van zijn project Solo Recordings en deze heet, net als haar voorgangers Volume 1 en Volume 2, dan ook toepasselijk Volume 3. Volgens Hill is dit zijn beste werk en er moet dan ook worden toegegeven dat deze plaat echt heel goed is. De blues druipt van het album af, maar dat is niet het enige genre wat hij op het album heeft gegooid.

Samen met de blues heeft het een hoog rockgehalte. Dat begint al bij opener ‘Damned’. Er is een duidelijk drum aanwezig en samen met het dreunende van de gitaar maakt dit een goede opener die alleen niet per se voor de hand ligt. Een track die misschien wat meer voor de hand ligt is ‘Rhythm All Over’ waarbij de focus wat meer op de gitaar ligt.

Ook staat er een prachtige ballad op het album. ‘Troubled Times’ laat horen hoe vaardig Hill is door alleen met een akoestische gitaar en zijn stem te werken. Het werk is snel, gevarieerd en interessant. Hoe langer het nummer doorkabbelt hoe meer zijn stem op de achtergrond raakt en al helemaal als er meer gefocust wordt op het gitaarspel.

Hill wordt in Canada gezien als een van de beste gitaristen van het land. Een titel die hij rechtmatig verdient. Zijn muziek is zo divers en laat zien dat hij niet bij één genre blijft hangen en zijn horizon aan het verbreden is. Het is zeker een van de meest diverse albums die ondergetekende de laatste tijd heeft gehoord. Voor ieder wat wils. Van langzame blues naar snerende rock tot een rustige ballad. Steve Hill is een eenmansband en daar heeft hij het recht toe want hij verdient alle aandacht.
Recensent:Ilse Croese Artiest:Steve Hill Label:Broere Promotion
TLT

Tiny Legs Tim - Melodium Rag Tiny Legs Tim is één van de leukste bluesmuzikanten uit België. Op elke...

Grant

Jenn Grant - Paradise Het succes van het akoestisch georiënteerde album Compostela brengt de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT