RECENSIE: Within Temptation - Resist

Resist
recensie cijfer 2019-02-24 Na vijf jaar een pauze van elkaar is een van Nederlands bekendste bands weer terug met nieuw werk. Within Temptation heeft met Resist het vuur gevonden en laat dat ook goed branden.

Het begint al bij opener ‘The Reckoning’. Op deze track is samengewerkt met Jacoby Shaddix van Papa Roach. De oude sound van de band, symfonische metal met snoeiharde gitaar, is hier goed op terug te horen. Ook is op dit nummer gebruik gemaakt van grunten, wat voor Within Temptationfans van het eerste uur nostalgie op zal roepen.

Resist heeft een boodschap. Onze samenleving wordt steeds verder gevormd door de digitale revolutie en daar moeten we ons tegen verzetten en zelf blijven nadenken. De band benadrukt dit met de lading van de tracks.

Zo is ‘Raise Your Banner’ een track met een bijna activistische boodschap. Dit wordt ondersteund door bombastische drums, scherpe gitaarpartijen en een ondersteunend achtergrondkoor met bijna engelachtige stemmen, iets waar Within Temptation bekend om staat.

Er kan worden gesteld dat Within Temptation weer terug bij af is. Dit is echter wel op een prettige manier. Het laatste werk van de band, Hydra uit 2014, was milder dan de popsongs op dit album. ‘Endless War’ is zo’n nummer wat geplaatst kan worden in de popcategorie van deze plaat. Hoewel ze mild klinken op Resist, zijn ze wel degelijk stevig en lijken ze op de eerste hits.

De plaat is überhaupt goed te vergelijken met al hun eerdere werk. Voor fans van het eerste uur zal dit ongetwijfeld een fijne terugkomst zijn. Maar al met al is Resist gewoon een goede plaat. Within Temptation is weer terug van weggeweest, hebben het vuur gevonden en laten die goed branden.
Recensent:Ilse Croese Artiest:Within Temptation Label:Universal
Cover Slagr - Dirr

Slagr - Dirr Slagr is een trio uit Noorwegen, bestaande uit de dames Anna Hytta en...

Cover The Analogues - The White Album Live In Liverpool

The Analogues - The White Album Live In Liverpool ”Waarom zou ik een album willen van een band die tot in perfectie de muziek...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT