RECENSIE: Jenn Grant - Paradise

Grant
recensie cijfer 2017-04-05 Het succes van het akoestisch georiënteerde album Compostela brengt de Canadese zangeres Jenn Grant internationaal succes. Na twee jaar touren keert ze terug naar de studio, dichtbij de huiselijke warmte in Lake Echo, Nova Scotia. Met de ervaringen die zij meebrengt creëert ze een nieuwe sound, waarbij de piano meer centraal staat. Tel daar haar prachtige stem en electronische accenten bij op en haar zesde album Paradise is geboren.

Grant verklaart dat haar dromen een belangrijke bron van inspiratie zijn, en ze deze verwerkt in haar songs. Op ‘In My Dreams’ gaat zij daar ook letterlijk op in en op ‘Rocket’ vertelt ze over een ontmoeting in de ruimte met David Bowie, die de dag ervoor was overleden. Bewust of onbewust, het grootste deel van het album heeft ook een dromerige sfeer, te beginnen bij de sterke titeltrack, waarmee het album start.

Paradise droomt lekker verder met aanstekelijke refreinen en wereldse thema’s als liefde, geloof, de dood, en de kracht van vrouwen (op ‘I’m a River’ en ‘Working Girl’). Aangezien de nummers veelal dezelfde opbouw hebben kan het voelen als meer van hetzelfde, naarmate je wat verder komt op het album. Uitzondering ‘Lion With Me’ grijpt terug naar het oudere werk van Grant, en is daarom een wat vreemde eend in de bijt, maar daardoor niet minder mooi. Het is een liefdesliedje geschreven voor haar man en producer, Daniel Ledwell.

Grant geeft ook aan zich pas sinds kort veel bewuster van haar stem te zijn; ”The delivery of songs has become so important to me. And for some of these new songs, I decided to approach singing more like a whisper, to try and get a feel for it’s softness. I wanted to feel the power in that.”

Jenn Grant levert een prettige plaat af met Paradise, zeker voor de dromers onder ons !
Recensent:Michiel van den Dorpel Artiest:Jenn Grant Label:Star House Collective
Hill

Steve Hill - Solo Recordings Volume 3Aan limieten doet hij niet. Steve Hill is een artiest die het begrip...

Cover The Franklin Electric - Blue Ceilings

The Franklin Electric - Blue Ceilings De Canadese band The Franklin Electric werd in 2010 opgericht door...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT