RECENSIE: Franky Lee - Cutting Edge

Franky Lee - Cutting Edge
recensie cijfer 2007-03-24 Niks mis met deze stoere en vrolijke zomerplaat van drie getatoeëerde Zweedse mannen. Het is er zo één die je op zet terwijl je met mooi weer in je cabrio rijdt.

De stem van Franky Lee-zanger Mathias Färm (gitarist in Millencolin) komt vol emotie goed tot uiting. Zingen doet hij goed, maar niet erg veel. Hij schreeuwt de plaat grotendeels vol, denk aan Foo Fighters’ zanger Dave Grohl. Na een tijd gaat zijn stem een beetje zeurend klinken, er wordt ook wat veel lompklinkend meegelald. De teksten zijn gemakkelijk te onthouden en bijna alle nummers blijven in je hoofd hangen.

De dertien nummers op dit debuutalbum klinken allemaal even heerlijk, hoewel de melodieën vrij overdone zijn. De plaat rockt, het ene nummer is wat meer een ballad, wat dramatischer, dan het andere. De eerste single ‘The world just stopped’ zal ons deze zomer vast vaker ten gehore komen. Het is een nummer met afwisselend rustige coupletten en een stevig refrein. Erg catchy melodieën op ‘Pick your poison’ en ‘Waiting to go off’ tegenover een wat harder, meer punk ‘Angles’. Het is een album vol ‘ik schreeuw het van de daken rock’, harde en energieke punkrock met melodieuze gitaarpartijen die het best vergeleken kan worden met Samiam en Jimmy Eat World.
Dat ze de fans van Millencolin aan zullen spreken met deze plaat zal voor de hand liggen, maar of ze ook een nieuw publiek zullen bereiken is nog maar de vraag.

De zomer lijkt het beste seizoen om een plaat als deze uit te brengen, of ze deze zomer ook op (grote) festivals te zien zullen zijn is nog niet bekend. Voorlopig blijven ze touren in Zweden, Duitsland en Zwitserland. Mocht je de kans hebben om ze te gaan zien: doen.
Recensent:Annet Haggeman Artiest:Franky Lee Label:Burning Heart
The Fray - How to save a life

The Fray - How to Save a LifeDit debuutalbum van The Fray werd in thuisland Amerika al in november 2005...

Sounds Like Violence - With Blood

Sounds Like Violence - With Blood on my hands With Blood On My Hands is het langverwachte debuut van het Zweedse viertal...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT