RECENSIE: The Accidents (punk) - Summer Dreams

The Accidents – Summer Dreams
recensie cijfer 2007-11-25 Dat ze in Zweden van een goed potje rock n’ roll hielden, maakt een band als The Hyves al enige jaren bijzonder duidelijk. The Accidents lijken vastbesloten ook hun bijdrage te leveren aan de Zweedse ode aan het genre. In tegenstelling tot de heren van The Hyves zien de mannen van The Accidents eruit alsof ze elke bar fight glansrijk zullen doorstaan en winnen. Wellicht noemt de bassist zich niet zonder reden Fred Tank. Wat credibility betreft zit het dus wel goed, nu de muziek nog.

Daar houdt tevens elke vergelijking met The Hyves op. The Accidents rocken namelijk een behoorlijk tandje steviger. En ook nog eens op een bijzonder klassieke manier. Kortom, rock n’ roll precies zoals je deze verwacht. Dat is ergens jammer, maar als de band er waanzinnig goed in is, kan er weinig fout gaan. Daar zit hem het probleem. Zo opzienbarend is de band namelijk niet, bovendien is de opname kwaliteit ook niet je van het. De zang en drums zijn niet goed hoorbaar, ondanks dat beide heren ongetwijfeld hun best hebben gedaan. Zodoende wekt het professionele art-work en de uitgave als geheel een verwachting die niet waar wordt gemaakt.

Ook de thematiek van de nummers is nogal belegen. Titels zoals ’20,000 drinks ago’ en ‘I’ve got the money (do you got the time)’ zijn zelfs binnen dit genre inmiddels behoorlijk clichématig. De band doet overigens af een toe een poging om wat meer naar de rock kant op te schuiven met nummers als ‘Summer of Dreams’, maar ook deze nummers gaan gebukt onder de al even genoemde nadelen. Er zal een hoop moeten gebeuren om de interesse te wekken van het grote publiek. Tot die tijd moeten we deze band maar nemen as such, een ongeluk.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:The Accidents (punk) Label:Burning Heart
Soulwax – Most Of The Remixes

Soulwax - Most of the remixes we've made...Behalve als aanvoerders van de band Soulwax hebben de broertjes Stephen en...

The Robocop Kraus – Blunders And Mistakes

The Robocop Kraus - Blunders and Mistakes Heel wat liefhebbers van het strak swingende They Think They Are The...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT