RECENSIE: Down Under - It Should be Love, Not Charity

Down Under - It should be Love not Charity
recensie cijfer 2008-06-06 Op deze EP laat Down Under een beetje zien van wat ze kan, het schijnt echter dat de band veel in haar mars heeft, waardoor het vreemd is dat ze slechts vier songs het land in stuurt. Drie jaar geleden ontstond de band in een kelder in Breda, en met deze release bewijzen de mannen dat zij hun muziek ook bovengronds ten gehore mogen brengen.

De eerste song draagt dezelfde naam als de EP: ‘It should be Love not Charity’. Deze klinkt lekker, vooral dankzij de drums. Het elektrische gitaarloopje maakt het nummer wat te glamourous, en geeft de song een fout tintje. Deze song doet denken aan de muziek van Lostprophets. ‘Our Love’ is een stevige rockballad die goed op een zender als 3FM te horen zal kunnen zijn, deze zal het goed doen bij het Nederlandse publiek. Hetzelfde geldt ook voor ‘One More Time’, waarin de stem van zanger Niels Hereijgers het best uitkomt, en klinkt als die van Tim Akkerman van Di-rect. De vierde en alweer laatste song op de EP is ‘Little Green Bag’. Jawel, een cover van George Baker. De mannen hebben het nummer omgetoverd naar een mogelijk nummer van Within Temptation. Waarom de band de keuze heeft gemaakt om deze song te coveren is een raadsel, maar zij zorgt er wel voor dat we eindelijk eens verstaan wat de beste man in de jaren ’60 werkelijk zong.

De sound van de band is dreigend, maar niet donker. Met de energie van voormalig Dreadlock Pussy en de wind door de songs die Kane ook heeft, doet Down Under het heel lekker. De muziek die Down Under maakt, klinkt lekker en steekt professioneel in elkaar. De meeste Nederlandse bands die goed klinken proberen echter vaak te hard een bepaalde sound te bevatten, en komen daardoor te gelikt over. De vijf mannen van Down Under lijken de goede balans gevonden te hebben tussen een ‘garagesound’ en deze geliktheid.
Recensent:Annet Haggeman Artiest:Down Under Label:Eigen Beheer
Man Man - Rabbit Habbits

Man Man - Rabbit HabitsHet vijftal Man Man opereert vanuit Philadelphia en tourde afgelopen jaar...

Brainpower - Hard Hart

Brainpower - Hard / Hart Het is een tijdje stil geweest rondom Brainpower . Deze tijd heeft hij...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT