RECENSIE: Deaf Havana - All These Countless Nights

Deaf Havana
recensie cijfer 2017-02-09 Deaf Havana draait al een tijdje mee en stond de afgelopen jaren vooral bekend als een echte voorprogramma-band. Met All These Countless Nights gooien ze het roer om, nadat de frontman ternauwernood in de band bleef was het tijd voor een geheel frisse start. De band zoekt nu meer de rockkant op en heeft dit keer een plaat opgeleverd die op het allerhoogste niveau mee kunnen draaien. Dit kan deels komen door de samenwerking van Deaf Havana met Adam Noble (o.a. Placebo en Nothing But Thieves), maar dat we hier met een bijzonder goed album te maken hebben, kunnen we niet meer omheen.

We beginnen bij ‘Ashes, Ashes’ en hier horen we gelijk al dat er iets nieuws gaande is. Waar op de vorige plaat nog gebruik werd gemaakt van een breed scala aan instrumenten, is het arsenaal nu eenvoudiger en dit creëert de welbekende, recht-voor-z’n-raap rockvibe waar we met z’n allen zo van houden. De zang is het enige wat redelijk constant is gebleven, maar daar hoefde dan ook niet zo veel aan te gebeuren.

Het tweede nummer van de plaat; ‘Trigger’, is de grote hit van het album, en dat is ook niet vreemd, aangezien Deaf Havana hier makkelijk een festivalterrein mee op z’n kop zou kunnen zetten. De drums zijn opzwepend en het refrein roept na de eerste keer horen al op tot meezingen. Dit past allemaal geheel in het nieuwe plaatje van de band. Voor de liefhebbers van de wat rustigere kant is er tegen het einde nog wat wils. ‘Seattle’ en ‘St. Paul’s’ zijn nog de typische, klassieke akoestische gitaartracks waarmee de band laat horen meer in zijn mars te hebben dan enkel rammen op hun gitaren.

All These Countless Nights is dus een fantastisch album. Deaf Havana is terug en klaar om welk festivalpodium dan ook te betreden en eindelijk eens de naam voor zichzelf te maken die ze al jaren verdienen.
Recensent:Tim Jongenelen Artiest:Deaf Havana Label:Dying Giraffe Recordings
Cover Minotaurus - Insolubilis

Minotaurus - InsolubilisHet blijft sappelen met Minotaurus en of het ooit wat wordt met de Duitse...

Royal Wood

Royal Wood - Ghost Light Royal Wood lijkt met zijn naam geboren voor het singer-songwriterschap. De...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT