RECENSIE: Booster - Mood for Speed

Booster - Mood for Speed
recensie cijfer 2007-03-27 “Vuige rock ’n Roll”. Dat is hoe het Noord-Hollandse Booster haar eigen muziek omschrijft. En inderdaad, voor er een noot gespeeld is, krijg je door het art-work van Mood for Speed en de begeleidende brief al het idee dat het hier wel eens om “Stevig en ongepolijst” gaat. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat de band al eens optrad in het voorprogramma van bands als Peter Pan speedrock en de Shavers.

De nummers ‘Bouncing Babes’ en ‘Hangover’ klinken echter best wel braaf en kabbelen een beetje voort. Van enige vuigheid is nog geen sprake. ‘Free’ en ‘Full Salute’ hebben daarentegen wat meer pit. ‘Mood for Speed’ zal het zeker goed doen op het jaarlijkse Harley-Davidson treffen waarvoor de band is uitgenodigd.

De rest van de cd klinkt een beetje inwisselbaar. Maar dat heb je binnen dit genre al snel. Echter, eerlijk is eerlijk, ik heb sterk de indruk dat Booster het met me eens zal zijn dat ze de live-energie, de overgave en de passie niet echt goed hebben weten te vertalen naar de cd. De opname kwaliteit is daar voor een groot deel verantwoordelijk voor, het klinkt namelijk allemaal nogal mat.

De oplossing, gewoon een keer naar Noord-Holland rijden, bier drinken en naar Booster live luisteren. Het goede leven volgens de band. Ik denk dat de band wel waarmaakt wat ze beloven. Maar voor de massa is het niet echt interessant.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Booster Label:Eigen Beheer
DJ Mace - Fremdkunst

DJ Mace - Fremdkunst: B-Beats and SoundscapesMensen uit Breda en omstreken zullen DJ Mace zeker kennen. Hij draaide en...

Panda Bear - Persons Pitch

Panda Bear - Person Pitch Panda Bear , Noah Lennox, één van de leden van de experimentele roedel...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT