RECENSIE: Uriah Heep - Your Turn To Remember

Heep
recensie cijfer 2016-11-05 Een verzamelalbum met de creme de la creme van wat de Britse groep Uriah Heep ooit heeft uitgebracht. Hoewel dit niet het eerste verzamelalbum is dat uitgebracht is, is het wel een bijzondere. Maak kennis met Your Turn To Remember – The Definitive Anthology 1970-1990.

Uriah Heep heeft in de jaren heel wat invloed gehad op vele bands. Ze worden, met onder andere Black Sabbath, gezien als een grote invloed op de hardrock. En aangezien de band al sinds de jaren ’70 bestaat is er meer dan genoeg materiaal om een verzamelalbum te maken waarbij elk nummer goed is.

In totaal duurt het dubbelalbum ruim twee uur en de grootste hits passeren de revue. Het interessante is wel dat ze ook het begin van de carrière hebben meegenomen aangezien het begin van de jaren ’70 heel experimenteel voor de band was. Dit is ook de tijd dat ze op hun hoogtepunt waren met het album Look At Yourself waarvan ‘July Morning’ en de titelsong rockklassiekers werden.

Zoals al eerder in de recensie werd geopperd is dit verzamelalbum best een bijzondere. Hoewel het niet de eerste is, is het er wel eentje die het waard is om te kopen, aangezien er veel werk is gemaakt van de hoes. Ook zit er een booklet in met notities van journalist Joel McIver die hij in samenwerking heeft gemaakt met Mick Box (gitaar) en Ken Hensley (keyboard)

De platenmaatschappij heeft met dit album echt een tour door de Heep-geschiedenis weten te maken. Van elk album staan er twee nummers op en op die manier heb je de hele ervaring van Uriah Heep. Je gaat van hun hoogtijdagen van ‘July Morning’ tot hun minder succesvolle albums als Raging Silence.

Your Turn To Remember is een goede manier om het beste van Uriah Heep in een klap uit te brengen. En deze rocklegendes zullen ook nog vele bands blijven beïnvloeden.
Recensent:Ilse Croese Artiest:Uriah Heep Label:Sony BMG Music Entertainment
Cover Uriah Heep - ...Very 'eavy,...Very 'umble

Uriah Heep - ...Very 'eavy,...Very 'umbleBands als Deep Purple, Black Sabbath en Led Zeppelin worden doorgaans als...

Cover Robbing Millions - Robbing Millions

Robbing Millions - Robbing Millions Noem eens een band die in een adem genoemd wordt met Robin Williams en Robbie...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT