RECENSIE: Lorrèn - Shades Of Blue

Lorren
recensie cijfer 2015-12-01 Lorrèn begon haar muzikale carrière al vroeg bij het Junior Songfestival, waaraan ze op haar elfde mee deed. Nu is ze 23 jaar oud en brengt ze haar allereerste album uit. Ze presenteerde Shades Of Blue in een uitverkochte North Sea Jazz Club in Amsterdam en werd uitgeroepen tot Radio 2 Talent. Ze creëert een fijne mix tussen pop, soul en jazz in het negental nummers dat dit debuut vormt.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Lorrèn heeft een prachtige stem. Alles is spatzuiver en wordt met veel gevoel gebracht. Haar stem heeft soms een hees randje en soul doorklinkt in al haar nummers. Haar eerste single ‘The Game Of Love’ was al veel te horen op de Nederlandse radio en is het liedje met de meeste jazz-invloeden van Shades Of Blue. Naast een jazzy couplet is er een James Bond-achtig dramatisch refrein met lange uithalen. De mooie vioolpartijen die te horen zijn, zijn ingespeeld door Lorrèn’s vader Ron Rettich.

De nummers op Shades Of Blue zijn allemaal zeer zoet, vooral de teksten en de titels van de liedjes doen vermoeden dat Lorrèn alleen maar een lieflijke zangeres is. Met haar stem brengt ze de nodige pit in de nummers aan, maar deze zoete ondertoon moet je maar net van houden. Vooral tijdens de nummers die vooral in het popgenre vallen, willen wel eens weeïg overkomen. Zo ook het liedje ‘Struggle’. Hierin zingt Lorrèn over het overkomen van moeilijke periodes en klinkt hierbij een beetje als Kelly Clarkson. Wanneer ze het over een andere boeg gooit en jazz of soul combineert met de pop, komen er juist hele leuke dingen uit. Het nummer ‘Wings’ gaat over een huidig probleem waar niet vaak over gezongen wordt: het uitsterven van de bijen, “our buzzy little friends”. Het liedje is zomers, vrolijk en de tekst is leuk. Lorrèn klinkt alsof ze hier in haar element is.

Met Shades Of Blue levert Lorrèn een goed debuutalbum af. Lorrèn brengt een fijne combinatie tussen verschillende genres en kan hiermee een breed publiek aanspreken. Ze heeft een hele eigen stemgeluid en stijl, maar haar liedjes hadden soms wat gedurfder gemogen. Nu lijkt Lorrèn keurig binnen de lijntjes te kleuren, maar het klinkt alsof ze nog veel meer in haar mars heeft.
Recensent:Jetske Erisman Artiest:Lorrèn Label:BMG Nederland
Cover Darwin Deez - Double Down

Darwin Deez - Double DownMet zijn pijpenkrullen, snorretje en haarband ziet Darwin Smith er niet uit...

Bottleneck

Jack Bottleneck - Lost And Found Hij wordt omschreven als ”dwars, oars as oars en vrijgevochten” . Tot zover...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT