RECENSIE: Whitesnake - Live In the Shadow of the Blues

Whitesnake - Live shadow
recensie cijfer 2007-01-20 Oude liefde roest niet. Luister naar Whitesnake en je weet het. De muziek van vroeger, nu onder de noemer Classic Rock, die nog even geweldig is. Whitesnake maakt loveballads in een stevig jasje, zoals ‘Is This Love’ en ‘Don’t Break My Heart Again’.

Op dit album vind je de beste nummers van Whitesnake zoals ze gehoord moeten worden: live. De cd’s zijn opgenomen tijdens de wereldtournees van 2005 en 2006. De spanning wordt opgebouwd met intense, minutenlange instrumentale solo’s. Het enthousiasme van het publiek dat meezingt voegt veel toe aan het album. Met veel "are you ready?!"’s van zanger David Coverdale.

Vooral de gitaristen van Whitesnake maken de band tot wat -ie is, naast de onmiskenbare zang. Deze doet sterk denken aan generatiegenoten Ozzy Osbourne en Axl Rose. Naast veel gegil van David is in akoestische gedeeltes te horen dat hij even goed mooi en zuiver kan zingen.

Dit album is een juweeltje, een gelimiteerd digipack met verrassingen en een bonustrack. Er zijn vier nieuwe nummers terug te vinden: ‘Ready to rock’, ‘If you want me’, ‘All I want is you’, ‘Dog’. Deze klinken iets minder rauw en jankend, maar ook erg herkenbaar, er is door de jaren heen niet veel veranderd.
Recensent:Annet Haggeman Artiest:Whitesnake Label:Steamhammer
stevieann-awayfromhere

Stephanie Struijk - Away from HereRuim anderhalf jaar geleden kwam het debuutalbum van Stevie Ann uit. ( Klik...

Spocks Beard - Spocks Beard

Spock's Beard - Spock's Beard Spock's Beard staat al jaren aan de top in de progressive rock scene, zes...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT