RECENSIE: The Holydrug Couple - Moonlust

The Holydrug
recensie cijfer 2015-07-28 The Holydrug Couple is een Chileens duo dat zich laat bestempelen als een psychedelische poprockformatie. Ontstaan in 2008 uit spontane jamsessies van de twee jeugdvrienden Ives Sepúlveda en Manuel ParraIves, brachten ze in 2013 hun debuutalbum uit, genaamd Noctuary. Na een succesvol jaar vol optredens in Amerika en Europa, doken de mannen in 2014 weer de studio in om aan het, altijd lastige, tweede album te gaan werken. Een klein jaar later tovert het duo Moonlust uit de hoge hoed. Een psychedelisch schouwspel, geïnspireerd op dromerige Franse filmtracks uit de jaren zeventig en tachtig en de discografie van Serge Gainsbourg.

De muziek op Moonlust laat zich het best typeren als dromerige slow tempo tracks met puntige baslijnen, vol klinkende gitaarpartijen en lichtvoetige, spacy synthesizers die hier en daar doen denken aan Tame Impala en Jacco Gardner. Opener ‘Atlantic Postcard’ wordt bijvoorbeeld gedragen door een samenspel van mysterieuze synthesizerschema’s die samen een zacht, doch spannend klanktapijt vormen. Single ‘Dreamy’ kabbelt vervolgens rustig voort rondom een puntige baslijn, waarover dromerige vocalen de luisteraar in hogere sferen moeten brengen.

Ook het fuzzy ‘French Movies Theme’ en het prachtige instrumentale ‘Concorde’ liggen lekker in het gehoor en laten de luisteraars wederom wegdromen van de alledaagse realiteit. Dit lijkt precies wat het Chileense duo probeert te bereiken met deze nieuwe plaat: de toehoorder in een staat van verlichting brengen. Het album gaat dan ook, naar eigen zeggen, over het melancholische verlangen naar het onbereikbare, oftewel een eeuwige zoektocht in de kosmische leegte.

The Holydrug Couple heeft tot slot met deze plaat een interessant en distinctief geluid weten te creëren dat zich voortbeweegt als een langzaam stromend beekje. Wat echter als storend kan worden ervaren is dat bijna alle nummers op hetzelfde slow tempo leunen, waardoor je al snel het ‘dertien in een dozijn’ gevoel krijgt. Hoewel Moonlust dus niet voor iedereen is weggelegd en af en toe wat meer variatie wenselijk is, kan het een aangename verrassing zijn voor een ieder die psychedelische muziek een warm hart toedraagt.
Recensent:Loek Hendrikx Artiest:The Holydrug Couple Label:Sacred Bones Records
Cover While She Sleeps - Brainwashed

While She Sleeps - BrainwashedDe sound van het Britse While She Sleeps is lastig vast te pinnen, want het...

Cover Mac McCaughan - NonBelievers

Mac McCaughan - Non-Believers De lijst van bands die, bewust of onbewust, Mac McCaughan’s band Superchunk...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT