RECENSIE: Nirvana - Live! Tonight! Sold Out!!

Nirvana - Sold out!
recensie cijfer 2006-12-07 Video’s zijn uit, DVD’s zijn in. Gelukkig hebben de heren platenbazen in de gaten dat het loont om materiaal dat eerder op video is verschenen opnieuw op DVD uit te brengen. Nirvana’s Live! Tonight! Sold out! bevat beelden van verschillende optredens uit 1991 en 1992, de tijd dat de band op het punt stond om door te breken. De live opnames worden regelmatig onderbroken met interviews en home videos gemaakt door de band zelf.

De live beelden zijn onder andere opgenomen in Amsterdam (Paradiso, 1991), Seattle, Tokio en Londen. Natuurlijk bevat de DVD Nirvana’s grootste hits, maar ook nummers die zelden live gespeeld werden en bijzondere optredens. De kwaliteit van de beelden is niet overal even goed, een enkele keer zelfs ronduit slecht. Dit draagt echter alleen maar bij aan de sfeer van de documentaire en geeft het juiste beeld van de band. Kurt, Dave en Krist slaan regelmatig sets en instrumenten aan stukjes, zwalken onder invloed over straat en steken de draak met interviewers.

Als extraatje staan er nog vijf nummers van de show in Paradiso op, compleet met de Nirvana-smiley als menuaanwijzer. Voor de fans uit die tijd is het niets nieuws, de VHS-versie is al in1994 uitgegeven en de beelden zijn ook veel op tv geweest. De kwaliteit van zowel beeld als geluid is zoveel mogelijk verbeterd. Als je videorecorder is overleden behoort deze DVD zeker in je collectie!
Recensent:Imre Veen Artiest:Nirvana Label:Universal
Paul Weller - Hitparade

Various - Weller: Singles Collection (CD + DVD)Voor de fans is het een tijdje wachten geweest, maar nu is hij er dan toch....

Canis Canem Edit Cover

Playstation 2 - Canis Canem Edit Al een tijdje is het onrustig in het wereldje wat game industrie heet....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT