RECENSIE: Kelly Clarkson - Piece By Piece

Clarkson
recensie cijfer 2015-06-06 Ze was de eerste winnares van de talentjacht American Idol en scoorde daarna flinke hits met nummers als ‘Because Of You’ en ‘Since U Been Gone’. Daarna maakte de inmiddels 33-jarige Amerikaanse nog wel albums, maar in Nederland bleef het toch angstvallig stil rondom de zangeres. Nu is ze terug en moet Piece By Piece de comeback betekenen voor Kelly Clarkson

Nee, muzikaal was het behoorlijk stil rondom Kelly Clarkson, maar dat wil niet zeggen dat we niets van haar hoorden. De ooit slanke Clarkson kwam wat kilo’s aan en werd een rolmodel voor veel meiden overal ter wereld. Samen met Christina Aguilera maakte ze een vuist tegen de reclamewereld die ons voorschrijft dat dat we broodmager moeten zijn.

Goed, dan de muziek. Kelly is duidelijk zoekend naar dat ene hitje. Ze heeft zich op deze nieuwe langspeler flink laten door inspireren door collega`s als Katy Perry en Lady Gaga. Het geheel is daardoor niet erg verfrissend en het is erg log om naar te luisteren. Alles klinkt alsof je het al duizend keer hebt gehoord, maar dan in de vervelende zin van het woord. Het is lastig om gedurende zestien nummers de volledige aandacht erbij te houden. Het geheel is weinig creatief en is meer van hetzelfde van iets wat we al kennen.

Waar Katy Perry dat wel doet blinkt Kelly Clarkson ook vocaal niet uit. Natuurlijk kan ze zingen, maar ze mist net dat extra’s wat je nodig hebt om echt op te vallen en iemand kippenvel te bezorgen. Waar ze wel laat horen dat het niet alleen maar middelmaat is, is op het nummer ‘Run Run Run’, een prachtig duet met John Legend. De subtiliteit van de begeleiding en de samensmelting van de twee stemmen is prachtig.

Het nieuwe album van Kelly Clarkson kent vooral dieptepunten met als grote verliezer Clarkson zelf. De dame moet zich meer bezig houden met goede liedjes schrijven en haar hart volgen en minder bezig zijn met dat ene hitje.
Recensent:Dennis Jansen Artiest:Kelly Clarkson Label:RCA
Cover Great Lake Swimmers - A Forest Of Arms

Great Lake Swimmers - A Forest Of Arms A Forest Of Arms , Great Lake Swimmers ’ zesde langspeler, begint...

Cover The Brian Jonestown Massacre - Musique De Film Imagine

The Brian Jonestown Massacre - Musique De Film Imagine The Brian Jonestown Massacre heeft altijd wel een artistiek randje aan hun...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT