RECENSIE: Kelly Clarkson - All I Ever Wanted

Kelly Clarkson - All I Ever Wanted
recensie cijfer 2009-03-25 All I Ever Wanted is alweer het vierde album van popster Kelly Clarkson. Zeven jaar terug veroverde ze menig hart met het schitterende 'A Moment Like This'. Met dat nummer won ze American Idol en brak Kelly wereldwijd door. Inmiddels is ze veranderd in een hitmachine die geen emotionele ballads meer nodig heeft om zichzelf te bewijzen.

Openingsnummer 'My Life Would Suck Without You' is in Nederland inmiddels ook een hit. Het liedje borduurt voort op de alsmaar simpeler wordende muziek van de zangeres. Commercieel gezien een uitstekende zet. Voor de fans die verliefd werden op de emotionele zangeres op haar debuut is het album echter te simpel. Hitpotentie heeft het helaas overgenomen van de liefde om muziek te maken.

'Already Gone' en 'Save You', twee van de weinige ballads op het album, komen niet erg sterk over en voelen een beetje verkeerd aan tussen de geoliede popnummers. Als er zelfs gespeeld wordt met stemvervormers om het geheel wat op te leuken is het helemaal over. Commercieel gezien is er niets mis met deze cd, alle nummers kunnen als single uitgebracht worden en succes boeken. 'If No One Will Listen', de nog overgebleven ballad, klinkt iets minder veilig. Eindelijk weer een Kelly die echt zingt alsof ze het meent. Jammer dat ze dat maar op één nummer doet.

'Whyyawannabringmedown' is een opsteker. Heerlijk tegendraads met zelfs de nodige hiphopinvloeden. Een pluspunt tussen een verder erg voorspelbare cd. Ook dit "experiment" barst uit elkaar van de hitpotentie. Tot over een paar maanden op nummer één van de top veertig.

Al met al is All I Ever Wanted een leuk album voor op het slaapfeestje van een clubje twaalfjarige vriendinnetjes. Kelly heeft nog steeds een dijk van een stem, maar van echte muziek is geen sprake meer. Na debuutalbum Thankfull gaf de zangeres aan voor volgende albums een meer eigen geluid te willen. Dit eigen geluid lijkt weer vervangen door de simpele popliedjes die Sony het liefst ziet. Jammer want er zit veel meer in voor Kelly. Ondergetekende droomt nog een keer weg bij 'A Moment Like This' en laat dit album voor wat het is.


- 13-07-2007: My December.
Recensent:Harm Groustra Artiest:Kelly Clarkson Label:Sony Music
Riverboat Gamblers – Underneath The Owl

The Riverboat Gamblers - Underneath the OwlDe punkrock formatie Riverboat Gamblers is in Nederland amper bekend,...

Left Alone – s/t

Left Alone - Left Alone Left Alone uit Californië timmert al weer heel wat jaartjes aan de weg. De...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT