RECENSIE: Michna - Thousand Thursdays

Michna
recensie cijfer 2015-02-17 Zeven jaar heeft het geduurd voordat Adrian Yin Michna, een vervolg op Magic Monday wist te produceren. Onder zijn artiestennaam Michna brengt hij zijn tweede plaat Thousand Thursday uit. De Amerikaanse DJ was eerder actief in Secret Frequency Crew en onder de pseudoniem Egg Foo Young. Vorig jaar was hij te horen op de soundtrack van de videogame Hohokum en componeerde hij muziek voor Nike om de Lebron 12 schoen te promoten. Door alle drukte heeft het hem wat tijd gekost om zijn nieuwe schijf uit te brengen, maar dan heb je ook wat. Thousand Thursday is een gave fusie van elektronische stijlen geworden.

De cd opent met de funk geladen track ‘Cherry 2000’. Hij gebruikt 8-bit geluiden en creëert een dromerige wereld die je niet vaak hoort bij elektronische artiesten. Hij speelt later met dromerige pop op het verslavende ‘Solid Gold’. De gastzangeres MNDR geeft het een aandoenlijke en mysterieuze sfeer. Kortom een toptrack. Michna houdt erg van verschillende stijlen. Op ‘Nuroq Legacy’ doet hij denken aan de kinderlijke IDM van Bogdan Raczynski, terwijl nummers als ‘Believe In It Pt. II’ en ‘She Exists In My Mind’ veel meer de hiphopkant op gaan. Dit is de kracht van het album, de mooie samensmelting van dromerige house met breakbeats.

Aanvankelijk begint de plaat erg sterk, maar na een paar nummers lijkt de magie langzaam te verdwijnen. Totdat ‘She Exist In My Mind’ voorbij komt. Dit is samen met ‘Solid Gold’ de reden die deze schijf zo essentieel maakt. Thousand Thursday heeft een aantal briljante hoogtepunten door de gelaagdheid en unieke stijl. Toch weten een handvol tracks niet een blijvende indruk te maken (‘Time Will Tell’, ‘Jace The Mind Sculptor’ en ‘Death Pits Of Rath’). Ondanks de mindere nummers is dit absoluut een aanrader voor elke elektronische fanatiekeling.
Recensent:Frank de Jong Artiest:Michna Label:Konkurrent
Chenaux

Eric Chenaux - Skullsplitter Eric Chenaux komt in 2015 weer met een nieuw experimenteel album, deze keer...

N F

Nite Fields - Depersonalisation Het Australische Nite Fields heeft vier jaar gedaan over het opnemen van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT