RECENSIE: Restless Youth - Light Up Ahead

Restless Youth - Light Up Ahead
recensie cijfer 2006-10-10 De vier mannen van het Nederlandse Restless Youth zijn begonnen met het spelen van covers van de band Bad Brains en hoewel ze inmiddels hun eigen nummers spelen, zouden het zomaar nog steeds covers kunnen zijn. De muziek op deze cd wordt gespeeld door een stel jonge en energieke mannen, het klinkt echter ouder dan het is, alsof het niet in deze eeuw is gemaakt.
De nummers van deze band doen denken aan rauwe, vroege Stooges-achtige nummers, de muziek is vergelijkbaar met Bad Brains en Black Flag. De zanger heeft een rauwe, schreeuwerige en weinig melodieuze stem die wel goed bij de muziek aan sluit.
Restless Youth weet het old school geluid van de vroege jaren ’80 hardcore-punk op een goede manier naar buiten te brengen.
Een mix van eighties punk, hardcore en een tikkeltje rock ’n roll. Het zou zomaar goed passen in een gangsterfilm uit de jaren ’80.
De cd telt 10 korte, snelle nummers, die allemaal niet erg veel van elkaar variëren. Pas naarmate je vaker naar de cd luistert beginnen de nummers je aan te spreken.
De nummers Cold Hearted en Channel Zero vallen het meest op doordat dit nog de twee meest afwisselende nummers van de cd zijn. De nummers duren soms niet eens langer dan een minuut en voor je écht begint te luisteren zijn ze alweer voorbij. Zo hetzelfde met de hele cd. Hij duurt maar een dikke twintig minuten en dat is toch jammer.
Recensent:Annet Haggeman Artiest:Restless Youth Label:Complete Control Records
Outkast - Idlewild

Outkast - IdlewildHet uitbrengen van een soundtrack heeft verschillende artiesten in het...

Forbidden Siren 2

Playstation 2 - Forbidden Siren 2 Toen ik een aantal jaar geleden voor het eerst het spel Resident Evil speelde...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT