RECENSIE: Lo-Fi-Fnk - Boylife

Lo-Fi-Fnk - Boylife
recensie cijfer 2006-09-15 Fantasieën over grote clubs waar alles mogelijk is heeft de twee leden van Lo-fi-fnk bij elkaar gebracht. Het probleem was echter dat dit Zweedse duo nog te jong was om de meeste clubs binnen te komen.

Leo Drougge en August Hellsing hebben elkaar leren kennen op de middelbare school. Als doel hadden ze gesteld om een muzikale afspiegeling te maken van hun sociale leven. Na een debuut EP een aantal jaar geleden is het nu tijd geworden voor het echte werk. Boylife is het resultaat van. Met deze plaat neemt de band afscheid van hun tiener jaren en is het tijd geworden om volwassen te worden.

De opening van Boylife laat niks te wensen over en na een kort intro wordt het al moeilijk om stil te blijven zitten. Het nummer City klinkt popachtig en bezit een meeslepende beat. Dit alles maakt dit nummer gelijk een hoogtepunt van het album.

De band weet lang de goede sfeer vast te houden op dit album. Wanneer we bij de laatste paar nummers komen verslapt helaas de aandacht toch een beetje. Het klinkt niet meer zo fris en vrolijk zoals het begin van het album.

Boylife is een goed album en Lo-fi-fnk zou een plaatsje moeten krijgen op verschillende festivals komend jaar. Kortom een prima debuut van dit Zweedse duo.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Lo-Fi-Fnk Label:Moshi Moshi Records
David & The Citizens - Stop the tape

David & the Citizens - Stop the Tape! Stop the Tape!Sinds het jaar 2000 bestaat de band David & The Citizens uit de David in...

The Black Keys - Magic Potion

The Black Keys - Magic Potion Magic Potion is inmiddels alweer het vierde album van The Black Keys. En...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT