RECENSIE: Saxon - St. George`s Day - Live In Manchester

Saxon
recensie cijfer 2014-04-25 St. George is de beschermheilige van Engeland die op 17 maart herdacht wordt met een nationale herdenkingsdag. Op deze dag treedt Saxon ook altijd ergens op. Dit jaar is er gekozen voor Manchester en het concert van die dag is opgenomen en uitgebracht op een dubbel-cd met de titel St. Georges Day Sacrifice – Live In Manchester.

De Engelse metalband maakt met dit concert van de gelegenheid gebruik om het in 2013 uitgebrachte Sacrifice nog eens te promoten. Geen ongelukkige keuze want dit album laat Saxon in topvorm horen, en die topvorm is ook aanwezig op dit lekkere live-album. Daarnaast heeft de band, met een oeuvre van twintig albums, natuurlijk genoeg nummers om uit te kiezen. Zo krijgen we naast de nieuwe songs een kleine bloemlezing uit het werk van de band.

Op het eerste schijfje worden potige songs van Sacrifice als ‘Sacrifice’, ‘Night Of The Wolf’ en ’Guardians Of The Tomb’ afgewisseld met oude publiekslievelingen als het altijd lekkere ‘Power And The Glory’ en ‘Rock’n Roll Gypsies’.

Op de tweede cd gaan we richting het einde van het concert en het is gebruikelijk om dan de grootste krakers te spelen. Die komen dan ook in de vorm van ‘747 (Strangers Of The Night)’, ‘Wheels Of Steel’, ‘Strong Arm Of The Law’, ‘Denim And Leather’ en de afsluiter ‘Princess Of The Night’. Het zijn nummers die laten horen waarom Saxon tot de belangrijkste bands binnen de NWOBHM stroming hoort.

Dat Saxon dan ook nog eens de cover van ‘Ride Like The Wind’ van de miskleun Destiny er tussen frommelt vergeven we ze maar, want daar staat een bevlogen versie van het epische ‘Crusader’ tegenover. Overigens is het wel jammer dat de band niet weer eens een keer het machtige ‘Battlecry’ van stal haalt. Want juist dit nummer had op st. Georges Day geen slecht figuur geslagen (lees de tekst er maar op na).

Het goede geluid en dito spel op St. Georges Day Sacrifice – Live In Manchester zorgen voor een prettige luistertrip. Het publiek is er ook hoorbaar mee in de nopjes. Daarnaast is het aan zanger Biff Byford niet te horen dat hij alweer 63 jaar jong is. Saxon maakt andermaal duidelijk dat de band nog springlevend is en volop bestaansrecht heeft.
Recensent:Jan Didden Artiest:Saxon Label:UDR
Cover Sudden Death of Stars - All Unrevealed Parts Of The Unknown

Sudden Death Of Stars - All Unrevealed Parts Of The UnknownNummer 83, 84, 85, 86 en 87. Geen bestelling bij de afhaalchinees, maar de...

Cover Real Estate - Atlas

Real Estate - Atlas Real Estate mag je gerust een van de lievelingen van de indiescene noemen....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT