RECENSIE: Harms Way - Oxytocin

Harms Way - Oxydion
recensie cijfer 2006-09-15 Scandinavische landen hebben een naam hoog te houden als het om metal gaat. Vaak wordt dit toegeschreven aan de lange donkere dagen in deze landen. Maar het was juist een mooie zonnige dag in 2003 waarop HarmsWay werd opgericht. De twee oude vrienden Freddie (gitaar) en Dim (zang, bas) besloten samen een band te beginnen.

Al snel was de band compleet en korte tijd later werd er begonnen aan het opnemen van een demo cd. Begin dit jaar was het tijd voor een volwaardige cd: Oxytocin. Kort na het begin van de opnames heeft de band een contract getekend waardoor Harms Way nu kan gaan proberen nationaal en internationaal succes te krijgen.

Muzikaal steekt het bij deze band goed in elkaar. De opzwepende nummers hebben vaak duidelijke structuren waardoor de muziek overzichtelijk blijft. Soms kan het echter een beetje langdradig worden waardoor saai kan gaan klinken.

Het beste nummer op dit album lijkt Mover your face te zijn. Sterke gitaarpartijen zorgen ervoor dat het nummer blijft hangen. Het nummer wordt gelijk gevolgd door misschien wel het minste nummer. Het instrumentale Tsunami weet niet lang te boeien en is misschien wel overbodig.

Harms Way is een prima band met een zeer aardig debuutalbum. De band is niet op zoek naar nieuwe muzikale mogelijkheden maar lijkt wel in staat om de luisteraar drie kwartier te boeien. Het is te hopen dat de band een plaatsje kan veroveren in de toch al goed gevulde metalscène.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Harms Way Label:Black lodge
Lost Prophets - Liberation Transmission

Lostprophets - Liberation TransmissionHet zal inmiddels wel bekend zijn maar de o zo Amerikaans klinkende Lost...

Espers - Espers II

Espers - Espers II Espers is een gezelschap uit de Verenigde Staten die met Espers II het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT