RECENSIE: Serpent Obscene - Chaos Reign Supreme

Serpent Obscene
recensie cijfer 2006-03-22 Na de oprichting van Serpent Obscene in 1997 brachten de jongens twee demo’s en volledige albums uit. Bijna tien jaar na de geboorte brengt de band een nieuwe plaat uit, genaamd ‘Chaos Reign Supreme’. Dit schijfje duurt slechts een half uur en staat vol met brutale thrash metal (speed metal).

Dit genre is het best te omschrijven als een combinatie van ‘normale’ metal met snelle punk. Eén van de meest bekende (grondleggers?) uit dit genre is natuurlijk de Amerikaanse band Slayer. Het Zweedse Serpent Obscene heeft hier echter bijna geen overeenkomsten mee. Tom Araya (zanger/bassist in Slayer) zingt namelijk nog vrij netjes in vergelijking met deze Erik Tormentor. Erik schreeuwt de longen uit zijn lijf met veel variatie. Net zo gevarieerd als de muziek van de band trouwens, deze met veel korte tempowisselingen.

Tracks met titels als Death Obssessed, Sinister Faces en Execution zijn onder andere te vinden op de plaat. Niet echt gezellige titels, maar echt schokkend is zoiets allang al niet meer. Desalniettemin een leuk album van een band die we allen in de gaten moeten gaan houden!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Serpent Obscene Label:Black lodge
Morphia - Fading Beauty

Morphia - Fading BeautyMorphia is een Nederlandse band die al ruim 10 jaar, nu sinds 1995, aan de...

Bobby Kingsize

Bobby Kingsize - No. 1 Op hun eerste volwaardige album, simpelweg getiteld Nr. 1, dendert Bobby...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT