RECENSIE: We Are Catchers - We Are Catchers

WAC
recensie cijfer 2014-05-27 We Are Catchers is Peter Jackson (nee, niet de regissseur) uit Liverpool. Op zijn gelijknamige debuutalbum laat de Brit horen enorm beinvloed te zijn door The Beach Boys ten tijde van albums als Wild Honey en Smiley Smile. Meer nog echter horen we hier de half vergeten klassieker Pacific Ocean Blue van Beach Boy Dennis Wilson terug. Die sound van de oceaan heeft Jackson dan een beetje een Mersey River touch meegegeven.

In de recensies van We Are Catchers wordt continu de naam van Bill Ryder-Jones aangehaald. De ex-The Coral voorman speelt weliswaar gitaar op het album en schreef mee aan de track 'Where Are We', maar hiermee wordt Jackson duidelijk tekort gedaan want hij is toch echt de verantwoordelijke man.

In de voornamelijk door piano gedragen songs weet Jackson de melancholie van The Beach Boys goed te vangen. Luister maar eens naar 'Over The Hill' waar hij zijn zanglijnen prachtig dubbelt om zo de weergaloze harmonieen van de Wilson broers te benaderen. Of de tranentrekker 'Thousand Steps' met prachtig pianospel en verstilde harmonieen.

Daar tegenover staan wat meer zomerse deuntjes als 'Waters Edge' , de vrolijke single 'Tap Tap Tap', het met woodblocks opgesierde 'If I Fell' of het fraaie 'The Fear' die het album een uitgebalanceerd karakter geven.

De echte klasse van The Beach Boys haalt We Are Catchers echter niet. Daarvoor missen de nummers net die magie, maar een fijne stijloefening is het zeker. Het had meer voor de hand gelegen als rasechte inwoner van Liverpool om The Beatles als referentie te hebben, maar dat doet Jackson dus typisch niet. Wel heeft hij een aangenaam en genietbaar album afgeleverd die klinkt als een zomerbries.
Recensent:Mark Michels Artiest:We Are Catchers Label:Domino Records
Cover I am Heresy - Thy Will

I am Heresy - Thy WillNathan Gray is vooral bekend als zanger van Boysetsfire, maar tegenwoordig...

Cover S. Carey - Range Of Light

S. Carey - Range Of Light In de schaduw staan van je frontman. Het overkomt veel vakbekwame bandleden....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT