RECENSIE: Beaverstore - Rock 'n Death

Beaverstore Death
recensie cijfer 2006-09-12 Erg origineel is het niet, het genre muziek dat gebracht wordt als albumtitel kiezen. Paradise Lost deed het met het geweldige Gothic, U2 met Pop, en onlangs gebruikte Him de term Love Metal. Ook Beaverstore laat niet gissen naar het genre wat de Eindhovenaren over ons heen gaan werpen.

Neem een dosis oude death metal, meng dat met pure rock ’n roll, gooi er nog een klein scheutje hardcore overheen en de geboorte van deze EP is compleet. Het is niet de eerste keer dat deze cocktail het leven ziet, maar dat doet niets af aan de aanvankelijke spontane aard van de plaat.

Direct bij opener Kick Off – The Uknown blijkt dat de bandleden over genoeg technische vaardigheden beschikken om dit tot een adequaat muzikaal reisje te maken. Vooral de pingelende bas is vaak een genot om naar te luisteren. De dubbele bassdrum mag natuurlijk ook niet ontbreken, evenals een fijne grunt. Neen, aan de ingrediënten mankeert niet veel.

Toch mist er iets ondefinieerbaars. De productie is best aardig, zeker voor een eerste demo, dus daar kan het ook niet aan liggen. Om de één of andere reden blijven de nummers echter na herhaaldelijk luisteren niet echt overtuigend. De vonk springt maar niet over.

De nummers onderscheiden zich niet genoeg van elkaar. Ik heb het gevoel dat de demo één lang nummer bevat, wat natuurlijk ook positief kan zijn, hoewel er hier nog wel wat gewerkt kan worden aan goede songstructuren.

Alleszins ben ik best te spreken over de heren van Beaverstore. Potentie hebben ze genoeg, en ik zou in de gaten blijven houden of het eerste volwaardige album mijn kritiekpuntjes kan verbeteren. Hoewel ik vermoed dat de cd voorlopig wat stof gaat happen, ben ik er zeker van dat er bij live concerten het dak eraf geknald wordt. Rocken kan Beaverstore namelijk zeker.
Recensent:Danny van den Brink Artiest:Beaverstore Label:Eigen Beheer
Jodymoon - Look at me etc

Jodymoon - Look at me look at me don't look at meJodymoon wordt gevormd door een Maastrichts singer/songwriter duo dat eerder...

Donavon Frankenreiter - Move By yourself

Donavon Frankenreiter - Move by yourself Move over grijsgedraaide Jack Johnson! No more Banana Pancakes for you…Er is...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT