RECENSIE: Venice - What Summer Brings

Venice
recensie cijfer 2013-12-28 Kipp, Mark, Michael en Pat hebben alle vier iets gemeen: hun achternaam is Lennon. Dat is geen verrassing als je ook weet dat ze broers en neven van elkaar zijn. Naast hun achternaam hebben ze nog iets gemeen, namelijk hun liefde voor muziek. Met z’n vieren vormen ze de groep Venice. De band gaat al even mee, want deze is in 1977 al opgericht en bestaat dus inmiddels 36 jaar. Met What Summer Brings levert Venice een nieuw album: twintig songs verdeeld over twee cd’s.

Het grootste succes heeft Venice niet in haar eigen land, de VS, maar hier. Nederland is voor de band dan ook een “home away from home.” Dat blijkt ook uit hun veelvuldige tours door ons land en het feit dat het viertal de afgelopen tijd bijna elk jaar wel in Nederland was. Ook vorige maand stonden de heren veelvuldig op de Hollandse bühne om hun album te promoten en volgend jaar komen ze hun vijftienjarige vriendschap met Nederland vieren.

Op What Summer Brings vinden we echte Westcoastmuziek, zoals we die ook kennen van bijvoorbeeld The Eagles, Crosby, Stills, Nash & Young en Jackson Browne. De muziek staat garant voor kwaliteit en is tijdloos, al is ‘ie ook wat belegen. Dat betekent niet dat het saai is. Met de akoestische gitaar als basis gaat de band alle kanten op. Soms houden ze het klein, zoals op het meerstemmige ‘The Point’ en de titeltrack ‘What Summer Brings’. Op andere tracks wordt de muzikale kast opengetrokken voor blazers, zoals op het swingende ‘A Thing About Love’ en ‘It’s Gonna Be Right’ of een orgeltje of cello, vaak gespeeld door gastmuzikanten. De zang is niet een zaak van een van de vier bandleden, maar wordt om de beurt door iemand anders opgepakt. Vaak wordt er gezongen over allerlei thema’s rond de liefde en elkaar missen.

What Summer Brings is een prima dubbelalbum met prettige niets-aan-de-hand-liedjes. Met de trouwe schare fans zal Venice altijd welkom zijn in Nederland. En zolang de band op deze manier muziek zal maken, die perfect past bij hun publiek, kan er weinig mis gaan.
Recensent:Mark den Dulk Artiest:Venice Label:Dying Giraffe Recordings
Cover Icon - This Is... Icona Pop

Icona Pop - This Is... Icona Pop ”I crashed my car into a bridge, I watched and let it burn” Nee, dit oogt...

Cover Eric Clapton - Unplugged:Expanded And Remastered

Eric Clapton - Unplugged: Expanded And Remastered Op 25 augustus 1992 verraste Eric Clapton iedereen met zijn aanwezigheid...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT