RECENSIE: Broncho - Just Enough Hip To Be Woman

Broncho
recensie cijfer 2015-01-30 In 2010 werd de band Broncho opgericht door Ryan Lindsey. De band begon in en rond Oklahoma, hun thuisbasis, shows te spelen. Een jaar later volgde het debuutalbum Can’t Get Past The Lips. Vanaf dat moment begon het gek te lopen. Een tegenslag was dat hun toenmalige platenlabel failliet ging. Waar veel bands de handdoek in de ring zouden gooien, bleef Broncho door gaan met het spelen en schrijven van muziek. Hun muziek werd gebruikt bij de aftiteling van een aflevering van de serie ‘Girls’ en de band kreeg opeens weer volop aandacht. Na een nieuwe deal met record label ‘Dine Alone Records’ is het nieuwe album Just Enough Hip To Be Woman uit.

Het trio uit Oklahoma, dat naast Lindsey bestaat uit Benjamin King en Nathan Price speelt vooral fuzzy surfrock. Doordat de teksten voor een groot deel onverstaanbaar worden gezongen (meelezen is echt geen overbodige luxe!), krijgt het geheel een wat psychedelisch tintje. Samenvattend kan gezegd worden dat Broncho de rockvariant is van het duo MGMT.

Toch is de muziek wat saai en oppervlakkig en mist het diepere lagen om tot iets goeds te komen. De openingstrack ‘What’ is nog aardig. Het volgende nummer ‘Class Historian’, de eerste single van het album, is ronduit irritant met een hoog ‘do-do-do-do’-refreintje. Op ‘NC-17’ is nog een aardige gitaarsolo te vinden, een klein lichtpuntje. Het nummer loopt naadloos over in het lome ‘I’m Gonna Find Out Where He’s At’. Het album, dat bestaat uit elf nummers verspreid over 32 minuten, sluit af met het bijna vijf minuten durende ‘China’, een vreemde eend tussen de rest van de tracks die gemiddeld nog geen drie minuten duren.

De band zegt trots te zijn op het nieuwe album (en wie is dat niet), maar beweert ook dat live spelen uiteindelijk het hoogste goed is. Het album valt ons wat tegen, maar we zijn benieuwd of Broncho op het podium meer magie in de muziek kan brengen.
Recensent:Mark den Dulk Artiest:Broncho Label:Suburban
Cover Navarone - A Day At The Chapel

Navarone - A Day At The ChapelNa het uitbrengen van hun debuutalbum ‘A Darker Shade Of White’ houdt...

Cover Mieke van Veen - Between These Walls

Mieke van Veen - Between These Walls De in Rotterdam woonachtige singer-songwriter Mieke Van Veen heeft met...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT