RECENSIE: Various - Kitsuné Soleil 2

kitsune 2
recensie cijfer 2013-09-03 Het Franse label Kitsuné brengt al sinds de oprichting in 2002 aan de lopende band compilaties en remixalbums uit. Ten eerste is het een uitermate geschikte manier om in een uurtje kennis te maken met veel verschillende artiesten. Daarnaast is het marketingtechnisch natuurlijk heel interessant voor het label. Eén van de oprichters van Kitsuné, Gildas Loaec, en producer/DJ Jerry Bouthier zijn verantwoordelijk voor Kitsuné Soleil Mix 2. Het duo heeft er een uur feel-good elektronica van gemaakt, maar tot werkelijk spectaculaire nieuwe kennismakingen leidt dat niet.

De bekendste namen van de tracklist zijn ongetwijfeld Hot Chip en Two Door Cinema Club. In de remix van Todd Terje is Hot Chips ‘How Do You Do’ nog een stuk dansbaarder. JBAG slaagt er niet in een positieve draai te geven aan het openingsnummer van het vorig jaar op Kitsuné verschenen Beacon van Two Door Cinema Club. Het prettige gitaarmotief uit het refrein van ‘Next Year’ is weggevallen en daarmee het beste onderdeel van het origineel. TDCC neemt ook nog een nummer onder handen, namelijk ‘Dancing Anymore’ van Is Tropical. Het resultaat is een uitstekende track die door de jeugdige stemmen wat weg heeft van ‘D.A.N.C.E.’, de hit van Justice.

Slechts zelden zijn de nummers matig, maar ‘You (Ha Ha Ha)’ mag dat predikaat wel opgeplakt krijgen. Charlie XCX zingt met de nodige hulp van de computer en doet dit op een zouteloos bedje van electropop. Jupiters ‘Starlighter’ maakt even later het nodige goed: dampende elektronica - hier wel een positieve rol voor JBAG - en de licht mystieke zang vormen gezamenlijk een klein hoogtepunt van de mix.

‘Starlighter’ kan echter een hoogtepunt zijn, omdat het omgeven wordt door voornamelijk simpele electrodisco. De constante zomervibe maakt het niet vervelend, maar het is dus zelden opzienbarend wat Loaec en Bouthier laten horen. Over de wijze waarop alles aan elkaar gemixt is valt niets negatiefs te zeggen. Uitblinken in vloeiende overgangen kan echter niet de bedoeling zijn geweest van het duo.
Recensent:Jasper Klomp Artiest:Various Label:Kitsuné
poltergeist your mind is a box

Poltergeist - Your Mind Is A BoxPuur instrumentale muziek is er binnen de wereld van popmuziek niet veel te...

Cover Monokino - Fake Virtue

Monokino - Fake Virtue Het begon ooit in Hamburg, kreeg wat navolging in China, maar is een duo uit...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT