RECENSIE: Tessa Rose Jackson - Songs From The Sandbox

Cover Tessa Rose Jackson - Songs From The Sandbox
recensie cijfer 2013-04-05 Tessa Rose Jackson is een twintigjarige Amsterdamse singer-songwriter, producer en multi-instrumentalist. Als dochter van Britse ouders werd ze tweetalig opgevoed. Ze groeide op met muziek van The Beatles en Bob Dylan. Na zes jaar pianoles alsmede een vooropleiding aan het junior jazz college, werd ze op haar vijftiende toegelaten tot de prestigieuze BRIT School in Londen. Hier deed ze haar eerste ervaringen als muzikant en songwriter op. Inmiddels is ze terug in Amsterdam, studeert ze aan het Conservatorium en werkt hiernaast als reclamecomponist.

In april 2013 verschijnt dan eindelijk haar debuutalbum (Songs From) The Sandbox. Ze speelde zelf nagenoeg alle partijen in, schreef alles zelf en produceerde en arrangeerde de hele boel ook nog eens. Een half jaar geleden maakten we al kennis met haar middels de aanstekelijke single ‘Change Time’. De huidige, zeer te pruimen single ‘(All The) Kings Horses’ is mogelijk nog sterker dan de voorafgaande single, dus de verwachtingen zijn hooggespannen. Haar muziek zweeft qua geluid een beetje tussen pop, folk en singer-songwriter in en daarmee past ze goed in het huidige muzikale landschap.

Al na een paar liedjes wordt duidelijk dat aan alle verwachtingen wordt voldaan. Het ene liedje is nog aanstekelijker dan het andere; de speelse vocalen in ‘Change Time’, de fraaie koortjes in het hemelse refrein van ‘Twenty Years’. Vooral de eerste helft van het album worden we getrakteerd op fijne popliedjes. De tweede helft gaat het tempo wat omlaag en volgen de meer emotioneel geladen nummers. ‘You Do’ is een schitterende ballade met mooie strijkers en ‘Forgive Me’ is ook een erg mooi ingetogen liedje. Het blijkt een slimme zet om het album zo in te delen, want deze tweedeling maakt het uiterst luisterbaar. Met een verzameling liedjes die allemaal vrij kort en bondig zijn, loop je al snel de kans dat het een fragmentarisch geheel wordt, maar dit blijkt nergens het geval geworden te zijn. Het solide album klopt van a tot z en Tessa Rose Jackson laat hiermee een erg sterke indruk achter.
Recensent:Etan Huijs Artiest:Tessa Rose Jackson Label:Rough Trade Distribution
Cover Soulsister Dance Revolution - Playground Kids

Soulsister Dance Revolution - Playground Kids “Hey, is dat de nieuwe Kasabian?” hoorde ik mezelf denken toen ik een...

Cover Joe Bonamassa - An Acoustic Evening at The Vienna Opera House

Joe Bonamassa - An Acoustic Evening at The Vienna Opera House Joe Bonamassa houdt ervan om bezig te blijven. De afgelopen tijd zagen wij...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT