RECENSIE: Hans Chew - Tennessee & Other Stories

Cover Hans Chew - Tennessee & Other Stories
recensie cijfer 2012-09-13 De uit New York afkomstige Hans Chew timmerde jarenlang aan de weg als honky-tonk pianist. Hij speelde in bands als D. Charles Speer & The Helix, Jack Rose en met Oakly Hall. In 2010 kwam eindelijk zijn debuutalbum Tennessee & Other Stories uit in Amerika. Twee jaar later maakt de plaat ook zijn Nederlandse debuut. De plaat die volledig door Hans Chew is ingespeeld moet de opmaat vormen voor de eind dit jaar te volgen tweede plaat. Op deze zal Chew begeleid worden door zijn vaste band.

Maar eerst Tennessee & Other Stories, een plaat die zijn naam nauwgezet eer aan doet. De eerste drie, van de tien, nummers vormen een drieluik over Tennessee. Hierop laat Hans Chew zich van zijn country kant horen. Alle vaste ingrediënten zijn aanwezig en tijdens het tweede deel ‘Carry Me, Bury Me’ doet de zanger sterk aan John Fogerty zijn solo werk denken. Na deze drie nummers begint de pianist echter op volle kracht te spelen. ‘New Cypress Grove Boogie’ opent met een voortreffelijke pianoriedel. Zodra Hans zijn keel opentrekt klinkt het alsof Leon Russell zelf de cd heeft overgenomen. Verspreid over de rest van de plaat klinkt Hans Chew als Russell in zijn gouden jaren. Nergens bekruipt je echter het gevoel met een goedkope imitator te maken te hebben.

Wie bij Tennesse & Other Stories zich door de eerste country nummers heen werkt, zal ontdekken dat Hans Chew een fantastische Honky-Tonk pianist is. In een genre waarbij zelden sterke albums verschijnen lukt het Chew om de kroegversie van de blues weer actueel te maken. Wanneer hij deze lijn voortzet op zijn tweede plaat, kan die zomaar eens een heuse herleving van het genre op touw zetten.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Hans Chew Label:Dying Giraffe Recordings
Cover Beth Hart - Bang Bang Boom Boom

Beth Hart - Bang Bang Boom BoomBeth Hart is een vrouw met een moeilijk verleden, ze was onder andere...

Cover Anna Aaron - Dogs In Spirit

Anna Aaron - Dogs In Spirit Sommige mensen met obsessieve trekjes en een nogal duister, solitair karakter...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT