RECENSIE: Morphia - Fading Beauty

Morphia - Fading Beauty
recensie cijfer 2006-03-23 Morphia is een Nederlandse band die al ruim 10 jaar, nu sinds 1995, aan de weg timmert in muziekland. Na wat wisselingen in de band bestaat het collectief nu uit 5 personen:
Jasper Pieterson (Zang, basgitaar), Martin Koedoot (gitaar), Vincent Eisen (gitaar), Peter van Tulder (keyboard) en Ernst-Jan Lemmen (drums). Morphia trad in het verleden al eens op met onder anderen After Forever en Imperia. De band maakt muziek die te omschrijven is als emotionele en symfonische metal, met vleugjes death metal.

De hoes van het nieuwe album, het derde, verraadt wat dat betreft al zeker de inhoud van het album. Het begin (Meaning Of Forever) is apart: Tulder bespeelt op rustige wijze zijn keyboard en Pieterson zingt er zachtjes overheen. Hierna vallen de gitaren in en samen met de keyboards bepalen ze de hoofdlijn van de muziek van Morphia.

Het leuke van Morphia wisselt snelle en langzame nummers moeiteloos af en dat maakt de band origineel en uniek in zijn soort. Memories Never Die heeft een gastmuzikante: Esther Wertwijn. Ze verzorgt de vioolpartijen in dit nummer.

Voor de niet-wetende muziekluisteraar is dit misschien een 13 in een dozijn album, maar na een paar keer luisteren is deze plaat toch behoorlijk in de stijl van Morphia. Een plaat om thuis te luisteren, maar ook om live op uit je dak te gaan!
Recensent:Bas de Reus Artiest:Morphia Label:Fear Dark
Halte 5 - Kleurenblind.

Halte 5 - Kleurenblind.Kleurenblind is de titel van de EP die de nieuwe Nederlandstalige band Halte...

Serpent Obscene

Serpent Obscene - Chaos Reign Supreme Na de oprichting van Serpent Obscene in 1997 brachten de jongens twee demo’s...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT