RECENSIE: Infadels - The Future of the Gravity Boy

Cover Infadels - The Future of the Gravity Boy
recensie cijfer 2012-06-22 Het is tijd om even het geheugen op te frissen. The Infadels bracht in 2006 het debuutalbum, We Are Not The Infadels , uit. Dit album zat vol met hits, van ‘Love Like Semtex’ tot ‘Jagger ’67’. Hierna volgde een succesvolle tournee, want de band bleek de hits met veel passie en energie te kunnen uitvoeren. Het tweede album Universe In Reverse was niet slecht maar de pakkende nummers en hits ontbraken. Na een stilte van vier jaar is er dan eindelijk een derde album van de heren uit Engeland, The Future Of The Gravity Boy .

De gitaren zijn voornamelijk in de koffer gebleven, want op dit nieuwe album zijn vooral synthesizers en andere elektronica te horen. Met het openingsnummer ‘From Out Of The Black Sky’ is de toon meteen gezet. Energieke nummers vol met synthesizers die hierdoor wel een oppervlakkig karakter krijgen. Zanger Bnann Watts sluit hierbij aan met een zanglijn waar veel herhaling in zit. Dit resulteert wel in goed materiaal voor de dansvloer, zoals titelnummer ‘The Future Of The Gravity Boy’ en ‘Violent Oblivion’. Anno 2012 is the Infadels dus meer een dance-act met band, dan een rock/pop groep. Opvallend zijn de laatste twee nummers, die vallen namelijk uit de toon doordat ze rustige en melodische beats bevatten en de zang een bijrol heeft. Vrij aardig uitgevoerd en misschien een voorbode voor de volgende albums.

Veel nummers op dit album zullen het weer goed doen tijdens de optredens. Herkenbare dansvloerkrakers waar het publiek mee om de vinger wordt gewonden. Maar op het album klinkt het net iets te oppervlakkig om lang te blijven boeien. The Infadels heeft vooral een plaat gemaakt om tijdens de optredens onze voeten weer van de vloer te krijgen en dat is de band zeker gelukt.
Recensent:Tom van de Velpen Artiest:Infadels Label:Bertus
Cover Wallace Vanborn - Lions, Liars Guns & God

Wallace Vanborn - Lions, Liars Guns & GodZevergem, de rustieke deelgemeente van De Pinte, waar ondergetekende een...

Cover Morrissey - Viva Hate

Morrissey - Viva Hate The Smiths geldt nog steeds als één van de belangrijkste indiebands van de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT