RECENSIE: Sarazino - Everyday Salama

Cover Sarazino - Everyday Salama
recensie cijfer 2012-05-31 Sarazino is het pseudoniem van de muzikant Lamine Fellah. De uit West-Afrika afkomstige muzikant is geïnteresseerd in wereldmuziek in de breedste zin van het woord. Zijn muziek is dan ook een mengelmoes van alle stijlen die hem persoonlijk inspireren. Reggae, Latin en traditionele Afrikaanse muziek stromen allemaal door elkaar heen. Voor zijn nieuwste album Everyday Salama heeft hij op bijna elk nummer wel een gastartiest. Dat hij gezelschappen als Rootz Underground en Sierra Leone’s Refugee All Stars opgetrommeld heeft, toont wel aan dat we hier niet met de minste te maken hebben. Alle gastbijdragen worden voorzien van Sarazino zijn eigen popsausje.

Dat popelement is helaas over de gehele plaat het storende element. Waar de Sierre Leone’s Refugee All Stars normaal gesproken schitteren in hun mix van reggae met traditionele Afrikaanse muziek klinken ze in samenwerking met Sarazino op ‘Vagare (C’est Toi Ma Vie)’ als een slap aftreksel van Michel Telo. Ook een vrolijk, hyperactief Cumbia ritme als ‘Caminare Por Babylon’ wordt door de ietwat zeurderige zangstijl van Sarazino naar een lager niveau gebracht. Zijn vocale kwaliteiten doen vaak denken aan een Afrikaanse variant van Aventura.

Van de vijftien nummers heeft de zanger er eentje volledig op eigen kracht opgenomen. Verrassend genoeg levert ‘Contigo Lola’ ook zijn sterkste bijdrage op. Over een vrolijk reggaeritme zingt de zanger een nummer dat meteen in het hoofd blijft steken. Op deze combinatie heeft de artiest zelfs iets in handen wat het op de radio’s goed kan gaan doen.

Everyday Salama is als project echter niet compleet gefaald. De verschillende ritmes swingen de pan uit en de gastbijdragen zijn vaak subliem. De zangstijl van Sarazino ligt daarnaast regelmatig prima in het gehoor. Hij weet zijn eigen bijdrage echter zelden als extra toevoeging bij de traditionele artiesten te zetten.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Sarazino Label:Munich Records
Cover Sierra Leone's Refugee All Stars - Radio Salone

Sierra Leone's Refugee All Stars - Radio SaloneMet het proces rond Charles Taylor is Sierra Leone weer volop in het nieuws....

Cover Train - California 37

Train - California 37 In 2010 maakte het Amerikaanse Train een comeback waar eigenlijk nooit meer...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT