RECENSIE: Pond - Beard, Wives, Denim

Cover Pond - Beard, Wives, Denim
recensie cijfer 2012-05-01 Vanaf de eerste gitaarklanken weet je het zeker, deze jonge honden weten hoe ze goede muziek moeten maken. Deze kwaliteit komt niet uit de lucht vallen, want Pond is een zijproject van drie leden van Tame Impala, de psychedelische rockband uit Australië. De band wordt compleet gemaakt door Joseph Ryan (Mink Mossel Creek) en Jamie Terry (The Silents). Pond brak door in thuisland Australië met het derde album Frond, waar de focus op popinvloeden lag. Hierna deden zij veel shows, waaronder een grote tour als voorprogramma van MGMT. Niet veel later brak Tame Impala wereldwijd door met het debuutalbum Innerspeaker. Het project Pond werd even op een laag pitje gezet maar niet voor lang, want nu is er het nieuwe album Beard, Wives, Denim.

Het vele touren heeft de heren goed gedaan, want het is een muzikaal sterk en gevarieerd album geworden. Veel nummers hebben popinvloeden maar de psychedelische klanken worden ook niet gemeden, waardoor het geheel fris en energiek klinkt. De nummers ‘Sorry I Was Under The Sky’ en ‘Eye Pattern Blindness’ zouden met gemak meekunnen op de nieuwe plaat van Tame Impala, maar de band laat op een geslaagde manier meer kanten van zichzelf zien. Zo is daar het funky hoogtepunt van het album ‘Mother Wings’, waar Jamiroquai jaloers naar zou luisteren, en ook het niveau van het nummer ‘Elegant Design’ hebben de heren van MGMT zelf al een tijd niet gehaald.

Over het algemeen pakken zijprojecten om verschillende redenen niet zo succesvol uit; hoge verwachtingen, tijdsgebrek of gebrek aan scherpte zijn enkele voorbeelden hiervan. Pond laat het tegenovergestelde zien door een heerlijk album af te leveren. Een kleine smet is dat er misschien twee nummers minder op hadden gekund voor een nog beter totaal. Voor de meesten zal het een hele fijne luisterbeurt worden en misschien zullen ze tot dezelfde conclusie komen: Pond kan weleens op gelijke hoogte komen met Tame Impala.
Recensent:Tom van de Velpen Artiest:Pond Label:News
Cover Alcoholic Faith Mission - Ask Me This

Alcoholic Faith Mission - Ask Me ThisEerst even over de bandnaam. Wie noemt zijn band in vredesnaam Alcoholic...

Cover Mouse On Mars - Parastrophics

Mouse On Mars - Parastrophics Mouse On Mars is niet van gisteren. Achttien jaar geleden schonken de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT