RECENSIE: Foam - A Tree is not a tree

Foam - a tree is not a tree
recensie cijfer 2005-12-22 Foam, oftewel Fragments Of A Microgenius, staat al een paar jaar te boek als ‘veelbelovend’. Zo was de band bijvoorbeeld al in 2002 en 2004 door Live XS benoemd tot Local Hero. Ook was foam vertegenwoordigd op de Demontage cd van FRET in 2002. Genoeg redenen dus om hun nieuwe release vol verwachting tegemoet te zien.

A Tree Is Not A Tree bevat twee songs en is de opmaat voor foam’s eerste volwaardige album, dat in 2006 het licht zal zien. Opener en titelsong A Tree Is Not A Tree is een verslavend noisy popliedje, met een aangrijpend refrein. Met name dit refrein bezorgt me telkens weer de rillingen. Als zangeres Iskaa met haar stem de hoogte ingaat heeft haar heldere stem trouwens wel wat weg van die van Kazu van Blonde Redhead. Het zou me niet verbazen als die band een van de invloeden van foam blijkt te zijn.

Afsluiter My Head Is In Your Car is een heel gelaagd liedje, met sterke dynamiek wisselingen. Het kost duidelijk meer tijd om dit liedje op waarde te kunnen schatten. Het loont echter wel de moeite om door te zetten, want ook dit liedje mag er wezen.
Foam levert met A Tree Is Not A Tree een bijzonder aangenaam voorproefje voor het aanstaande album af. ‘Thanks to all lost and lasting loves’ staat er op de cd te zetten. Dat er voor foam nog maar veel liefdesavonturen mogen volgen!
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Foam Label:Eigen Beheer

Ratz - RatzNiet lullen, maar: SPELEN! Dat moet zo ongeveer het motto zijn van de mannen...

delavega-fallingintoplace

De La Vega - Falling Into Place Kijk, je hebt debuutalbums en je hebt Debuutalbums. Op de meeste debuutalbums...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT