RECENSIE: Soon - Under The Wire

Soon - Under the Wire
recensie cijfer 2005-12-08 Onlangs in een eerdere recensie (Five Days Off – Deerfoot Trail) prees ik het Belgische platenlabel Funtime Records aan alsof het mijn eigen beginnende bedrijfje was dat dringend op zoek was naar nieuwe klanten. Natuurlijk is niets minder waar, maar Funtime is en blijft een geweldig platenlabel. Hoewel die betiteling met de nieuwste plaat van ‘hun’ band Soon niet geheel wordt nagestreefd.

De Belgische band Soon gooide hoge ogen toen hun debuut Please Accelerate uitkwam en een vervolg daarop kon dan ook niet uitblijven. Twee jaar na die plaat ligt nu Under The Wire in de winkels.

Soon mag vergeleken worden met een band als Dredg wat op zich al niet echt onverdienstelijk is. Al moet het toch echt bij een vergelijking blijven, want evenaren zal (in ieder geval met dit album) niet gebeuren. En voor diegene die niet bekend zijn met Dredg, Soon speelt een soort van dromerige rock muziek, ondersteund door een handvol experimenteel en energiek geluid.

Het openingsnummer Anchorage klinkt nog erg veelbelovend en on-Amerikaans goed, net als de rest van de nummers op het album. Jammer is alleen dat Soon blijft hangen in hetzelfde sfeertje zonder daarin af te wisselen waardoor het geheel wat eentonig in het gehoor ligt. De nummers op zich zijn wel goed, alleen de verzameling ervan gaat je na een aantal nummers behoorlijk op de zenuwen werken, en daarom moet dit album het toch echt afleggen in de muziekwereld dat heel wat betere albums kent.

Met bijna 40 minuten heeft deze CD meer speeltijd dan veel van zijn (of haar) collega’s, maar in dit geval is 40 minuten helaas weer net iets te veel.

johan@funtimerecords.com
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Soon Label:Funtime Records
fivedaysoff-deerfoottrail

Five Days Off - Deerfoot TrailBij ‘Five Days Off’ denken wij bij Festivalinfo al snel aan het jaarlijkse,...

ontheoutside-tragicendings

On The Ouside - Tragic Endings Met leden van Outbreak in je band kan er nog maar weinig mis gaan. Deze leden...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT