RECENSIE: The Kooks - Junk of the Heart

The Kooks – Junk Of The Heart
recensie cijfer 2011-09-22 Je zou denken dat een zanger die aan de cocaine zit fantasievol kan zijn. Je zou denken dat een band die bijna kapot is gegaan een sterk verhaal te vertellen heeft. Maar stop vooral met denken wanneer je het over The Kooks hebt. Na twee olijke albumpjes in 2006 en 2008 is de band in 2011 terug om het vooral niet over hun problemen te hebben. Junk Of The Heart is precies wat je van The Kooks verwacht. Weinig spanning, wel leuk.

De plaat moet het net als zijn voorgangers hebben van luchtige britpopliedjes. Tracks als ‘Eskimo Kiss’. Over – je raadt het al – neusie neusie doen met een meisje. Gezellig en uiteraard uitgerust met de nodige la-la-la’s. Dat wordt weer lekker meelallen in de HMH later dit jaar. Of titelnummer ‘Junk Of The Heart (Happy)’, met diepgaande lyrics als “I wanna make you happy” en “I wanna make you feel alive.” En iedereen die niet meezingt is een zuurpruim.

Net als vooral Konk telt ook Junk Of The Heart de nodige missers. Geen enkel nummer irriteert, – gedeeltelijk te danken aan de korte lengte van iedere track – maar wel maken veel songs gewoon geen enkele indruk. ‘Taking Pictures Of You’ bijvoorbeeld. Een liedje over – je raadt het al – foto’s maken van een meisje. Of ‘Fuck The World Off’. Een liedje over – je raadt het al – meisjes en een waterval. Of ‘Time Above The Earth’, een interlude met violen over – je raadt het al - een meisje met lekker ruikend haar.

Niemand verwacht iets anders van The Kooks dan luchtige liedjes waar de meisjes op kunnen dansen. En dus staat Junk Of The Heart vol met luchtige liedjes waar de meisjes op kunnen dansen. Een leuk album met een paar aanstekelijke nummers. Maar meer dan dat is het niet. En meer dan dat gaat het bij The Kooks ook nooit worden.
Recensent:Randy Timmers Artiest:The Kooks Label:EMI Music
Customs - Harlequins Of

Customs - Harlequins of LoveEind 2009, begin 2010 was Customs heel even het heetste Belgische bandje...

Björk - Biophilia

Björk - Biophilia Biophilia , het achtste album van de IJslandse zangeres Björk, is meer dan...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT