RECENSIE: Bökkers - Bökkers

Bökkers - Bökkers
recensie cijfer 2011-09-06 Bökkers is het soloproject van Hendrik-Jan Bökkers, gitarist van Jovink. Toen Jovink & De Voederbietels besloten om de toerbus voor onbeperkte tijd in de long parking garage te stallen, kreeg H.-J. vrijwel direct last van afkickverschijnselen. En dat moet de bedoeling niet zijn! Zijn jeukende muzikale vuisten gebruikt hij nu niet meer voor feestelijke boerenrock; onder eigen achternaam en op de selftitled debuutplaat Bökkers wordt er recht door zee bluesrock gespeeld.

Boerse tierelantijntjes zijn er wel. Om de Voederbietels-fanbase tegemoet te komen is ieder nummer in het voor zovelen bekende dialect gezongen. Dat betekent uiteraard ook dat we mogen rekenen op een aantal songtitels waar de gemiddelde randstadjongere van in de lach schiet. ‘Badstoffen Gedrocht’, ‘Ik Neuk Wel Ja’, ‘Zolte Herin’ en persoonlijke favoriet ‘De Duuvel Heft Döst’. Bökkers doet niets om niet over te komen als de plattelanders die de bandleden zijn.

Maar helaas doet Bökkers ook niets om niet over te komen als de groentjes in de bluesrock die de bandleden zijn. Alsof de ordinaire teksten het geheel nog niet goedkoop genoeg doen klinken, zijn de liedjes stuk voor stuk het werk van amateurs in het genre. Iedere cliché gitaarrif komt voorbij en de solo’s zijn even spetterend als een biet in klei. Bökkers is precies wat je van boeren die bluesrock spelen verwacht. En dat maakt het album oersaai.

Het is moedig van Hendrik-Jan dat hij een andere muzikale richting op is gegaan. Maar het resultaat blijft hetzelfde: Bökkers is een plaat voor in modderige kroegen. Een cd die het vooral goed gaat doen bij zijn oude fans. Buiten de boerderij om is er geen haan die hiernaar kraait.
Recensent:Randy Timmers Artiest:Bökkers Label:Suburban
(Never Mind The) Stars – Death of Hype

(Never mind the) stars - Death of Hype (Never Mind The) Stars is het studioproject van Aka Simon Little. Het begon...

Dampfmaschine - Bete Zur Maschine

Dampfmaschine - Bete Zur Maschine Als je de naam Dampfmaschine hoort heb je vast wel een idee welke muziek...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT