RECENSIE: Wasted Bullet - Lights Below Sunrise

Wasted Bullet - Light Below Sunrise
recensie cijfer 2011-05-29 De band Wasted Bullet, met Nederland als thuishaven, wordt volgens de biografie aangekondigd als één van de meest veelbelovende acts. Gezien Nederland niet het hoogst genoteerd staat op de lijst van hardcoregiganten, kunnen we dit best aannemen. De solide breakdowns en grijpende refreinen zijn de eigen karaktertrekken die de hardcoremuziek van deze Hollanders typeren. Terecht krijgen ze hiervoor dan ook een ereplaats op het podium.

Deze vijf jongelingen brachten eerder al een EP Changes uit, gevolgd door dit debuut met de naam Light Below Sunrise. Opvallend is hoe melodisch deze hardcore in je oren suist, meer uitzondering dan regel in dit genre. Er wordt met melodie gestoeid in alle negen composities op dit schijfje. ‘Atonement’ luistert zo sfeervol weg dat je haast zou vergeten dat je hier met een ‘core to the bone’ band te maken hebt. ‘Other Way Around’ is dan weer zo’n typisch en overheerlijk voorbeeld van recht toe recht aan hardcore.

Verwacht echter niet de top op dit Light Below Sunrise. Begrijp me niet verkeerd. Er wordt wel degelijk op een hoogstaand niveau gemusiceerd en de jonge bruten beheersen meer dan behoorlijk hun respectievelijke instrumenten. Wat schort er dan aan deze brok brute metal hardcore? Helemaal niks, het is een voortreffelijk en verdienstelijk plaatje, maar jammer genoeg biedt Light Below Sunriseniet meer en niet minder dan standaard hardcore, zonder dat er enige vorm van vernieuwing of heruitvinden van deze stijl te bespeuren valt.

Al bij al is Light Below Sunrise zijn aanschaf waard. Jammer van de relatief korte speelduur en het ontbreken van originaliteit. Wellicht krijgen we met een volgende release een volwassen sound te horen en gebruikt men de opgedane ervaring om de muziek nog meer uit te diepen. Voor fans van A Day To Rember en The Ghost Inside is de aanschaf meer dan de moeite waard.
Recensent:Gunther Moens Artiest:Wasted Bullet Label:Crossfirecult Records
Joseph Arthur The Graduation Ceremony

Joseph Arthur - The Graduation Ceremony Joseph Arthur , geboren in Akron (Ohio), is geen bekende singer-songwriter....

Grimskunk - Skunkadelic

Grimskunk - Skunkadelic Grimskunk is een Canadese band die al sedert 1988 bestaansrecht verwierf en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT