RECENSIE: Various - Fly2Miami

VA – Fly2Miami
recensie cijfer 2011-04-08 En dan nu een nieuwsflash: AMSTERDAM – De eerste KLM-lijnvlucht tussen Amsterdam en Miami zal een week eerder vertrekken dan gepland. Producer Wilco Jung en DJ Sied van Riel hadden de luchtvaartmaatschappij daartoe middels een tweet verzocht. Samen met KLM organiseren zij op 20 maart de eerste danceparty in een vliegtuig ooit. Binnen enkele uren was de DJ-vlucht volgeboekt.

En daaruit voort kwam de CD Fly2Miami. Een eerbetoon aan de actie van KLM en de Nederlandse dj’s, die bijdroegen aan het unieke project, dat zelfs in het Guinness Book of World Records belandde voor ‘hoogste danceparty ooit’. Het was een spontaan idee van het dance-duo, en KLM hapte gretig toe, net als BNN en Black Hole Recordings. En terecht, want laten we wel wezen: dit is een gaaf concept. Party party in een vliegtuig boven de Atlantic. Dat wil je!

Maar zo gaaf als het concept is, zo lafjes is de cd eigenlijk. Er zit geen live-weergave of ook maar een live-opname bij van het airbourne feestje. Nee, het zijn slechts 18 tracks of remixes van dj’s. En daarmee is Fly2Miami helaas niet meer dan een verzamelaar.

Die verzamelaar had natuurlijk ook een soort verhaal kunnen hebben: een opbouw van vlucht naar landing, naar cocktailparty tot main-event en afterparty bijvoorbeeld. Maar helaas is ook dat niet gelukt. De tracks staan wat lukraak door elkaar en daar moet de luisteraar het maar mee doen.

Wat wel gezegd moet worden is dat de sfeer van de bewuste euforische vlucht naar Miami goed is gevangen. ‘Awaken’ van Jes is een prima 10 mile high-plaat, bijvoorbeeld. En gekeken naar de totale selectie is er een breed aanbod van electro, house en trance gevonden, die in een willekeurige volgorde wordt gepresenteerd aan de luisteraar. Jammer genoeg zitten daar tracks als 'C’mon' van Tiësto ft. Diplo tussen. Die kenden we al, natuurlijk. Maar verder zijn de tracks goed geselecteerd en zeker de remixes maken Fly2Miami interessant voor diegene die al iets meer in het genre zit.

Er had alleen veel meer met dit concept gedaan kunnen worden en dat is zonde. Deze cd, met het hele verhaal erachter, had een epische uitgave kunnen worden. Nu staat er gewoon een aardige verzamelaar. Natuurlijk, daar staan best goede tot zeer goede tracks op, net als enkele mindere. Zoals dat gaat met een verzamelaar. Kortom: een goed schijfje voor iemand die even lekker in enkele dance-genres wil duiken, maar voor de ingewijden is Fly2Miami geen hoogvlieger.
Recensent:Koen Nederhof Artiest:Various Label:Black Hole Recordings
We Are The Ocean - Go Now And Live

We Are The Ocean - Go Now and Live We Are The Ocean is een vijfkoppige band uit Engeland. Ze bestaan al sinds...

Eins, Zwei Orchestra – 100 Colors

Eins, Zwei Orchestra - 100 Colours Muzikantenechtpaar Stefan en Lydia van Maurik waren los van elkaar al...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT