RECENSIE: Supercharger - That's How We Roll

Supercharger - That’s How We Roll
recensie cijfer 2011-03-19 Zoals algemeen bekend valt in de Skandinavische landen heel wat muzikaal talent te bespeuren in diverse genres van de hardrock. Denken we maar aan de virtuositeit van een Yngwie Malmsteen, de oerdegelijke metal van Stratovarius en het succesvolle Volbeat.
Nu lanceert ook Supercharger een tweede album, genaamd That’s How We Roll, na de release van hun redelijk succesvolle debuut Handgrenade Blues.

De muzikale koers van de band met als thuisbasis Kopenhagen in Denemarken wordt niet radicaal gewijzigd in vergelijking met het debuut. Maar toch blijken de twaalf nieuwelingen over een meer gevarieerd en scherper geluid te beschikken dan op de eerstgeborene. Dat Handgrenade Blues herbergt vooral traditioneel gearrangeerde, explosieve hardrock en er is in geen velden of wegen ook maar een sentimenteel dwepende ballade te bespeuren.

Dit keer wordt het muzikale vaatje wat uitgebreider aangesproken. ‘Are You Satisfied’ bijvoorbeeld klinkt behoorlijk vettig en stinkt naar onvervalste blues. Op ‘You Disgust Me’ neigt de band vooral in het refrein naar een onbewust gecreëerde Aerosmith sound. ‘Mrs. Ferguson’ start gezapig met een mondharmonika en een country riedeltje op gitaar, maar blijft door het krachtige stemgeluid van Mikkel toch onderhoudend en te waarderen.

‘Redemption Song’ is de enige tune op dit nieuwe schijfje die ver staat van de muziek waar Supercharger bekend van is. Het nummer klinkt melig, hoewel Mia Coldheart van de superhete rockband Crucified Barbara een gezapig deuntje meezingt. ‘Rulers Of The Day’ is dan weer een aardige meezinger, voorzien van een flashy gitaarsolo.

De productie van het album is overigens van de hand en oren van de Deense topproducer Kristian Thomasen die eerder al Deense acts als Black City, Hush en Tush West naar een grotere naambekendheid stuwde.

Voor de luisteraar met interesse in een brok vette hardrock met een knipoog naar country en blues is dit That’s How We Roll zijn aanschaf meer dan waard. Dit is zeker ook muziek die schreeuwt om op een podium ten gehore gebracht te worden. Als je weet dat bands als D.A.D., Nashville Pussy en Mustasch de band al op sleeptouw namen om als support Europa rond te trekken, dan is dit echt spek voor je bek en waar voor je geld.
Recensent:Gunther Moens Artiest:Supercharger Label:Gordeon Music
The Boxer Rebellion – The Cold Still

The Boxer Rebellion - The Cold StillHet succes van Union van The Boxer Rebellion was enorm. Het werd het...

Marianne Dissard - L'Abandon

Marianne Dissard - L'Abandon Marianne Dissard emigreerde op haar zestiende van Zuid-Frankrijk naar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT