RECENSIE: Sara Bareilles - Kaleidoscope Heart

Sara Bareilles – Kaleidoscope Heart
recensie cijfer 2011-04-05 Sara Bareilles doet mij een beetje denken aan een gevalletje Vanessa Carlton. Wie? Precies, zo’n pianospelende middle of the road popzangeres waarvan je de naam niet meer precies weet, maar die wel ooit zo’n joekel van een hit heeft gehad dat je die zo kunt meeblèren. In het geval van Vanessa Carlton heet die hit ‘ A Thousand Miles’, in het geval van Sara Bareilles is dat ‘Love Song’. Deze megahit, uit 2007 alweer, bezorgde de zangeres tijdelijk onvervalste wereldfaam. Maar daarna kwam ze niet meer in de buurt van een dergelijk succes. Haar nieuwe album Kaleidoscope Heart zal wat dat betreft moeten bevestigen of Sara Bareilles net zo’n eendagsvlieg wordt als Vanessa Carlton, of dat zij toch voorbestemd is voor een meer prominent plekje in de muziekgeschiedenis.

Wat dat betreft zijn de voortekenen gunstig. Eerste single ‘ King Of Anything’ van het album is alvast weer een bescheiden hitje, dat regelmatig op de diverse radiozenders voorbijkomt. Ook de rest van Kaleidoscope Heart bevat een aantal sterke songs die klinken als instant hits. Mooi voorbeeld hiervan is de fraaie ballad ‘Hold My Heart’. Als deze song ondersteund wordt door een prima clip, dan kan succes haast niet uitblijven. En dan hebben we het catchy ‘Say You’re Sorry’ of het mooie ‘Basket Case’ nog niet eens gehad. Om er maar eens een paar te noemen.

Ik ben benieuwd of het genoeg zal zijn om Sara Bareilles de categorie eendagsvliegen te laten ontstijgen. Het is misschien allemaal niet bijster origineel wat ze de luisteraar voorschotelt, maar het songmateriaal bewijst wel dat ze het songschrijven meer dan prima onder de knie heeft. Op grond van deze kwaliteit is haar het ontstijgen van de bewuste categorie dan ook zeker gegund. Mijn conclusie is dan ook dat we van Sara Bareilles voorlopig nog niet af zijn.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Sara Bareilles Label:Sony Music
The Dirtbombs – Party Store

The Dirtbombs - Party Store The Dirtbombs heeft de afgelopen jaren aan een uitermate sterk oeuvre...

Ricky Martin	- Musica + Alma + Sexo

Ricky Martin - Musica+Alma+Sexo Ricky Martin scoorde in 1995 zijn eerste grote hit met het heerlijke...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT