RECENSIE: Belleruche - Stories

Belleruche – 270 stories
recensie cijfer 2011-01-06 Het Engelse trio Belleruche heeft met één DJ, één gitarist en één zangeres een interessante samenstelling. De groep produceert een geluid dat hiphop, soul en blues mengt met elektronische dance ritmes. Zangeres Kathrin de Boer is verantwoordelijk voor de soulvolle zangpartijen, gitarist Ricky Fabulous bezorgt met zijn riffs een extra blueselement aan de muziek en turntablist DJ Modest brengt het gehele mengsel op smaak met een twistje hiphop. Dat dit recept werkt bewees de band in thuisland Engeland reeds waar het enkele bekende festivals bezocht.

De plaat 270 Stories is inmiddels de derde van de groep. Waar op eerdere nummers de groep uitblonk in een eigen sound is op dit laatste project duidelijk gekozen voor simpele beats met zangpartijen. Op een van de eerste nummers, genaamd ‘Bobby’, lijkt dit een aangename plaat op te leveren, Kathy zingt in het begin rustig op het langzame ritme en weet de luisteraar heerlijk weg te laten dromen. Na een paar tellen lijkt het echter alsof het nummer de gehele tijd de eerste 30 seconden herhaald. Even later wordt op ‘3 Amp Fuse’ precies dezelfde fout net zo hard opnieuw gemaakt.

Het eerste spetterende nummer is afsluiter ‘Churro’. Het nummer met een aanstekelijk en bovenal dansbaar ritme ligt heerlijk in het gehoor. Het makkelijk te onthouden refrein maakt het nummer helemaal af. Daarmee is de afsluiter ook meteen de meest radiovriendelijke single.

270 Stories is een samenspel geworden tussen een zangeres en haar beats. Doordat de zangkwaliteiten van Kathrina niet uitzonderlijk zijn en de beats je ook nergens uit de stoel wegblazen is 270 Stories een plaat geworden die zeer weinig indruk maakt.Hopelijk keren volgende projecten, met een extra grote rol voor gitarist Ricky Fabulous, weer terug naar de basis.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Belleruche Label:Rough Trade Distribution
Dreamshade – What Silence Hides

Dreamshade - What Silence HidesWanneer je aan Zwitserland denkt komen beelden van besneeuwde alpentoppen als...

The Diamond Dogs – The Grit & the very soul

The Diamond Dogs - The Grit & The Very Soul The Diamond Dogs is een rockband uit Zweden die begin jaren negentig is...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT