RECENSIE: Too Tangled - The Magic Got Killed

Too Tangled - The Magic Got Killed
recensie cijfer 2010-12-22 Too Tangled is een vrij nieuwe band uit Gent, bestaande uit man/vrouw-duo Roeland Vandemoorteke en Eva Buytaert. Het tweetal ontmoette elkaar tijdens een eerder project van de eerstgenoemde en zijn sindsdien min of meer onafscheidelijk. Om de een of andere reden denkt iedereen bij dit soort muzikale huwelijken, dat er meer achterzit dan enkel het samen schrijven en uitvoeren van liedjes. Daar mogen we de White Stripes voor bedanken! Maar bij Too Tangled denken we niet alleen aan de White Stripes vanwege de samenstelling van de groep.

Het Belgische duo is namelijk niet veel meer dan een iets andere (lees: mindere), Belgische interpretatie van Jack White en een willekeurige vrouwelijke collaborateur. Als een Band of Skulls zonder harde gitaarriffs scheurt Too Tangled in ieder nummer op debuutalbum The Magic Got Killed een bladzijde uit het boek van de voorman van de White Stripes. Het is niet origineel, maar het kopieerwerk pakt nog redelijk goed uit op de eerste nummers van de plaat. Zo is de single 'F.R.A.N.T.I.C.' een degelijk duet en wordt er op 'Meet Me In The Corner' verleidelijk over en weer gelonkt door beide bandleden. Dat het laatstgenoemde nummer wel erg veel lijkt op een ingetogen versie van The Dead Weather's 'Die By The Drop' maakt op dat moment nog niet zoveel uit.

Na zo'n vier tracks begint de verveling echter flink op te spelen. Too Tangled schotelt de luisteraar een overdosis aan hese samenzang voor en dan ook nog eens, op een enkele uitzondering na, op een tempo dat precies tussen up en down in ligt. Iedere keer wanneer Too Tangled een kleine stap wegzet van de Jack White-sound, wordt de muziek kaler. En omgekeerd doet de muziek weer teveel snakken naar een cd van Jack White om Too Tangled echt te kunnen waarderen.

Wat overblijft is een plaat die geen goede indruk achterlaat. Sterker nog, er wordt helemaal geen duidelijke indruk achtergelaten. Too Tangled heeft zichzelf teveel laten beïnvloeden door de gevestigde orde en The Magic Got Killed is een cd die op zijn best de luisteraars herinnert aan de laatste plaat van Jack White.
Recensent:Randy Timmers Artiest:Too Tangled Label:It\'s All Happening
The Third Eye Foundation - The Dark

The Third Eye Foundation - The DarkDe Engelsman Matt Elliott besloot onlangs, na tien jaar folk songs te hebben...

[Kabanjak] – [Tree Of Mystery]

Kabanjak - Tree of Mystery Wat leuk, een Duitse hiphop producer/DJ. Daar hoor je als Nederlander toch...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT