RECENSIE: Oh No Oh My - People Problems

Oh No Oh My People Problems
recensie cijfer 2010-12-29 Oh No Oh My is een viermans formatie indie rock band uit Austin, Texas. Oh No Oh My bestaat uit multi-instrumentalisten Daniel Hoxmeier, Joel Calvijn, Greg Barkley, en Tim Regan. De leden van Oh No Oh My begonnen met muziek toen ze veertien jaar oud waren, en alle van hen spelen ten minste drie verschillende instrumenten. In eigen beheer bracht de band in 2006 het titelloze album Oh No! Oh My! uit.

Nu ligt er een verzameling van twaalf nieuwe nummers en is de plaat uitgebracht als wereldrelease. Rode draad op de cd vormen de problemen van mensen. In die zin dekt de albumtitel de lading. Omdat de meeste problemen in het leven voortkomen uit mensen, is het op zich niet raar om te schrijven over mensen, en onze problemen met hen. Maar donker zijn die teksten wel met onderwerpen als leegheid van het leven, de onterecht veroordeelde man, de verstikkende vervelende gesprekken en het doden van aanmatigende ouders!

De opener, ‘Waling Into Me’ is een up-tempo nummer met Mumford & Sons achtige trekken. ‘You Were Right’ is een rechttoe rechtaan popsong. Het vervolg ‘Again Again’ is een prettig in het gehoorliggend nummer, dat je vast blijft pakken. Dat geldt wat minder voor het nummer ‘No Time For Talk’ dat toch wat te eenvoudig is. Maar ‘I Don’t Know’ is weer een prachtige track. Het is goed georkestreerd en kent een gelaagdheid in een mooie, zachte geluiden. Een juweeltje. Ook het nagenoeg akoestisch ‘So I Took You’ pakt je beet.

Afsluiter ‘Summerdays’ doet je ontwaken van de dromerige nummers en laat je wiegend het einde van de plaat beleven. Al met al doet de muziek van Oh No Oh My je denken aan de muziek van Belle & Sebastian, met een vleugje Simon & Garfunkel.

Natuurlijk is niet alles donker gekleurd aan de groep. De teksten mogen dan de zelfkant opzoeken, maar de muziek is dat niet. Deze is eerder dromerig, melodieus en bij vlagen zeer catchy. People Problems is een plaat waarmee Oh No Oh My volwassenheid toont en die het verdient om gehoord te worden. Een geslaagde introductie voor Europa.
Recensent:Rolf Marselis Artiest:Oh No Oh My Label:Munich Records
Elliott Smith -  An introduction to…

Elliott Smith - An Introduction to...Een jaar of tien geleden kreeg ik eens een cd voor mijn verjaardag. Bij de...

Gabriel Rios – The Dangerous Return

Gabriel Rios - The Dangerous Return Het is inmiddels al een tijdje geleden dat we Gabriel Rios leerden kennen....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT