RECENSIE: Little Miss Jane - Sticks & Stones

Little Miss Jane – Sticks & Stones
recensie cijfer 2010-10-30 Sticks & Stones is het debuut van de Brabants/Limburgse formatie Little Miss Jane. Zeker voor een debuut klinkt de band opvallend hecht en professioneel. Maar dat is ook niet zo gek, als je naar de formatie van deze band kijkt. Zo herkennen we drummer
Wouter Budé van o.a. The Yards en Marlon Penn, bassiste Sophie van Schaik van The Yards en gitarist Marlon Penninkhof van zijn eigen Marlon Penn. En dan hebben we nog zanger Paul Verschuur, die actief is in o.a. de band Simon Keats waarvan onlangs een album verscheen. Niet alleen hebben de bandleden dus individueel al de nodige ervaring. Ze hebben ook (bijna) allemaal al volop ervaring met het musiceren met elkaar.

In Little Miss Jane klinkt vooral erg duidelijk door waar het de bandleden allemaal om te doen is: de liefde voor muziek. Dat klinkt misschien klef, maar klefheid komt niet voor in het vocabulaire van deze formatie. Little Miss Jane staat namelijk garant voor een portie energieke, bluesy aangedreven rock die ervoor zorgt dat je bijkans onmogelijk stil kunt zitten tijdens beluistering. De soepel rockende, vette gitaarriffs, doeltreffende drums en fijn lopende basspartijen vliegen je namelijk om de oren op dit debuut. Een perfecte basis voor de prima rockstem van Paul Verschuur. Maar het is met name Marlon Penninkhof die op dit album laat horen waarom hij ook alweer enige tijd op de kaart staat als aanstormend talent uit het zuiden van het land. Het lijkt haast wel of hij de funky, blues en rock riffs achteloos uit de mouw schudt.

Als collectief speelt de band zich naar grote hoogten op het energiebommetje ‘Time Travelling Man’ en het afsluitende ‘ Another Revolution’. Al weet de band ook heerlijk slepend te klinken, zoals in ‘Bullet In A Red Sky’ of ‘Brotherman’.

Little Miss Jane zal met dit album niet de originaliteitsprijs winnen, maar dat kan de band duidelijk geen ene fuck schelen. Little Miss Jane gaat op dit album namelijk voor het spelplezier en de enorme dosis energie die daarbij vrijkomt. En die komen feilloos op de luisteraar over. Missie geslaagd dus.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Little Miss Jane Label:Eigen Beheer
Ou est Le Swimmingpool – The Golden Years

Ou Est Le Swimming Pool - The Golden YearDe 25e editie van het Belgische Pukkelpop werd dit jaar opgeschrikt door een...

Songs of Neptune – Tame The Snake

Songs of Neptune - Tame the Snake Wie herinnert zich nog die plaat van Queens of the Stone Age, Songs For The...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT